ADO Den Haag test ook Slowaken tegen Telstar

15 juli 2008 1 reactie
ADO Den Haag is in de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Telstar.

Maar dat betekent niet dat de Haagse supporters al zenuwachtig moeten worden voor het komende seizoen. De vriendschappelijke pot van vandaag stond vooral in het teken van proefspelers. Momenteel is het bijna niet meer bij te houden welke voetballers tijdelijk in de hofstad meetrainen met een contract als worst voor hun neus.

Er zijn momenteel twee doelmannen op stage. Beide keepten een helft tegen de Noord-Hollanders. De Hongaar Kemenes Szabolcs startte en werd in de rust afgelost door Minos Volesak.

Volesak (23) behoort samen met Csaba Horvath (25) tot het duo Slowaken uit de koker van Tscheu La Ling. Beide spelers zijn afkomstig van AS Trencin. Horvath speelde eveneens tegen Telstar hetzelfde geldt voor de andere proefkonijnen Sven Verdonck (Racing Genk) en Bogdan Milic (Klub Buducnost).

Telstar kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Richard van Heulen. Het had weinig gescheeld of de club uit Velsen was als winnaar uit de strijd gekomen tegen de matig spelende residentieclub. Hursut Meric redde echter de eer en maakte vlak voor tijd de gelijkmaker.