ADO en VVV hebben beslissingswedstrijd nodig

4 mei 2008 4 reacties
Het is ADO Den Haag vanmiddag in Venlo niet gelukt om de derde ronde van de play-offs te bereiken. De residentieclub verloor met 1-0 van tegenstander VVV.

De 6000 aanwezige toeschouwers keken gedurende wedstrijd vooral naar de helft van ADO Den Haag. De Venlonaren moesten deze wedstrijd winnen om niet te degraderen. Hierdoor zette zij de ene na de andere aanval op. Net als afgelopen week in Den Haag, was VVV slordig met de kansen die zij kregen.

Na 59 minuten kwamen de Limburgers alsnog op een verdiende voorsprong. Middenvelder Edwin Linssen zette deze vanuit een vrije trap op zijn naam. Het bleef hierna bij deze openingstreffer. Dankzij deze overwinning moet er een derde wedstrijd gespeeld worden om te bepalen wie door mag naar de derde ronde van de play-offs om promotie/degradatie.

Doordat de eindstand van vanmiddag dezelfde is als die van afgelopen week in Den Haag, moesten penalty’s bepalen wie het laatste duel in eigen stadion mag spelen. ADO Den Haag won deze met 9-8, waaroor het Haags Bakkie komende woensdag 7 mei weer gevuld zal worden. Dit zal gebeuren zonder Wesley Verhoek. De aanvaller pakte een gele kaart die tot een wedstrijd schorsing leidt.