ADO verslaat NEC na foutloze penaltyserie

21 september 2016 8 reacties

ADO heeft op het nippertje de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt.

In Nijmegen werd NEC verslagen na een succesvolle strafschoppenserie. Tom Beugelsdijk, Achraf El Mahdioui, Danny Bakker, Sheraldo Becker en Ruben Schaken schoten allemaal raak vanaf elf meter. Robert Zwinkels stopte er een.

Het was de derde strafschoppenserie in de beker op rij. Deze keer ging het beduidend beter dan de voorgaande jaren tegen Genemuiden en Almere City, waar het merendeel van de pingels er niet in ging.

Even leek het erop dat ADO niet eens vijf keer van elf meter mocht gaan aanleggen. Tegen het einde van de eerste helft van de verlenging kwam de residentieclub namelijk op een 1-0 achterstand.

Gelukkig bracht Gervane Kastaneer zijn ploeg in de 114e minuut op gelijke hoogte nadat hij enkele minuten daarvoor als wissel het veld was ingekomen.

In de reguliere speeltijd waren geen doelpunten gevallen.

Opstelling ADO: Zwinkels; San Roman, Meissner, Beugelsdijk, Meijers; Bakker, Trybull (72. El Mahdioui), Jansen (110. Kastaneer); Schaken, Havenaar, Duplan (72. Becker).