Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

`Bij ADO is het Chinese circus geopend`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

30 september 2015 7 reacties

ADO draait voortdurend krampachtig van links naar rechts, om maar over te laten komen dat alles heel normaal is.

 

Dat schrijft Freek Jansen in een analyse in Voetbal International over de situatie bij de Haagse club.

 

In de praktijk is het volgens hem een grotere chaos dan ooit. En dat op een moment dat eigenaar Hui Wang eindelijk eens tot actie overgaat.

 

,,De Chinees liet ADO eerst maandenlang bungelen aan een koord door geen overnamesom over te maken en kwam vervolgens louter tot valse beloftes. ADO moest zo snel mogelijk terug naar natuurgras, oefenwedstrijden spelen tegen Europese topclubs en aan het begin van de zomer kondigde hij aan zeker zeven of acht topversterkingen naar Den Haag te halen. En aan het begin van de slotweek van de transferperiode repte Wang nog even over twee nieuwe spelers. Geen enkele belofte kwam uit'', schrijft Jansen

 

Om te vervolgen: ,,Iets dat de Chinees niet aankondigde, maar er wel gewoon doorheen drukte, was afgelopen week de komst van een assistent-trainer. Daarmee kreeg Wang eindelijk wat hij wilde: veel positieve publiciteit in eigen land door middel van een groot opgezette presentatie en oren en ogen in de keuken van ADO. In de Hofstad hadden ze liever een zak met geld zien komen.''

 

Volgens de VI-journalist werden de aanvallende aanwinsten van afgelopen zomer (Ruben Schaken, Mike Havenaar en Edouard Duplan) allemaal gefinancierd door het geld dat vrijkwam door de verkopen van Mike van Duinen en Michiel Kramer.

 

,,Wang hield de hand op de knip, maar toont nu wel met de komst van Hongbo zijn macht. Het spel is op de wagen, het Chinese circus is geopend. Hoewel ze in Den Haag het liever houden op kennisoverdracht.''

Reacties

janvele

@Tja
En onze Tja blijft maar ontkennen. Doe je oogkleppen eens af!!
Donderdag 1 oktober 2015 om 18:10 uur

JB

@Sven het probleem zit niet bij de club, de hoofdredacties van VI, De Bruine Amsterdammer, het AD, Omroep West zouden hun copy-paste pluk wat van het internet of zuig wat uit je duim tikgeiten eens op een LOI cursus journalistiek voor beginners moeten sturen.

Dat zou 80% van de onrust rondom de club schelen.
Donderdag 1 oktober 2015 om 10:58 uur

Tja

Ach VI journalist, dat zegt al genoeg.
Woensdag 30 september 2015 om 22:28 uur

Rikkie

`We` zijn het lachertje van de Nederlandse competitie geworden en we hebben als supporters al zoveel moeten doorstaan... Hellup
Woensdag 30 september 2015 om 16:07 uur

DzY

@Peter
Wat wordt er dan uitgehold ? Het stadion is geen bezit, spelers zijn geen bezit, enz. Als hij straks eventueel pleite gaat, dan zal hij FCDH gewoon willen verkopen. Niemand schrijft graag 8 miljoen euro af in een paar jaar tijd. Er is voor hem geen enkel economisch gewin als hij de club de nek omdraait.
Woensdag 30 september 2015 om 13:31 uur

Sven

Is er in dit land of in de regio waar het wemelt van economen, managers en ondernemers met autoriteit, nou niemand die ADO een goed hart toedraagt en die de vinger op de zere plek(ken) in de organisatie kan leggen en bijvoorbeeld kan laten zien wat er mogelijke is om zonder al te veel kleerscheuren af te komen van het `leiderschap` van Wang. Of iemand die weet hoe je moet communiceren met een Chinese eigenaar en ook een goed organisatiemodel kan ontwerpen waar alle partijen zich in kunnen schikken en baat bij hebben? Maar die ook de juiste mensen op de juiste plaats weet te zetten. Die zijn er wel, maar die zijn niet te betalen. Er zijn maar weinig clubs waar het doorgaans goed loopt alleen maar omdat meestal de persoonlijke belangen van bekwame mensen boven die van de club worden gesteld.
Woensdag 30 september 2015 om 11:29 uur

Peter de Wit

Vanaf de zijlijn zie ik geen enkele reden bovenstaande opinie van Freek Jansen ongeloofwaardig te vinden. Ik kom al 40 jaar bij ADO, maar nog nooit heb ik zo`n slecht gevoel gehad bij de club. ADO wordt compleet uitgehold. Ik krijg steeds vaker het idee, dat de heer Wang alles sloopt in huize ADO om het in China tot meerdere eer en glorie van hemzelf weer op te bouwen. En als dat klaar is, trekt hij de stekker eruit. Dag ADO.

Mijn zorgen over ADO betreffen niet de minder goede prestaties van dit moment, dat komt wel goed. Henk Fraseer deugt en de spelers deugen ook. Ok, we zitten nu een mindere periode maar daar komt ADO wel uit, dat is elk jaar nog gebeurd, dus steunen die mannen i.p.v. ze af te branden.

Mijn zorg betreft het voortbestaan van de club.
Woensdag 30 september 2015 om 10:37 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
20 april 2024 om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24