Punt ADO na goede tweede helft tegen Vitesse

22 november 2015 7 reacties

ADO is inmiddels vijf wedstrijden ongeslagen.

De ploeg van Henk Fraser speelde zondag gelijk tegen Vitesse en heild zo een punt aan deze speelronde over.

Het duel in het Kyocera Stadion was de laatste eredivisiewedstrijd van deze voetbalmiddag, maar de ADO-spelers leken in de beginfase nog niet echt wakker. Vitesse brak regelmatig door de Haagse linies en kwam na iets meer dan vijf minuten op voorsprong.

Halverwege de tweede helft herpakte ADO zich. De gelijkmaker van Ruben Schaken was daarom ook verdiend. De rechtsbuiten veroverde de bal en schoot vanaf 20 meter knap binnen in de verre hoek.

Vitesse ging alsnog met een voorsprong de rust in. De Arnhemmers kopten raak vanuit een vrije trap.

Topscorer Mike Havenaar scoorde vandaag niet. Toch was de spits ook dit duel weer belangrijk. De Japanner versierde een penalty nadat hij door zijn tegenstander werd vastgehouden. Uitblinker Timothy Derijck schoot vanaf elf meter koelbloedig raak.

Na de 2-2 was ADO nog een paar keer dicht bij een treffer. Toch kon de Haagse formatie na afloop tevreden terugkijken op het punt dat werd verdiend.

janvele

@ KaleHans
Als je harder werkt dan je tegenstander kan je winnen. Dat zagen we gisteren. In de eerste helft hadden wij niets in te brengen maar na de rust was V. nergens. Overigens kijk naar de foto`s in de krant en je ziet dat de strafschop die H. meekreeg ten onrechte was. Leerdam werd helemaal neergehaald door die boom Havenaar. Tegen dat gewicht verlies je het altijd.
Maandag 23 november 2015 om 22:31 uur

KaleHans

Ten onrechte geen strafschop aan Vitesse daar heb je wel een punt jan maar ten onrechte wel een strafschop voor ons? Havenaar werd gewoon omhelsd en omver getrokken.......... iets wat overigens wel erg vaak gebeurt is in de afgelopen wedstrijden en nu krijgen we die pingel eindelijk is.
De 1e helft liep het nog niet zo lekker maar de 2e duidelijk een stuk beter, volgens mij trok dat oranje tenue van die Room de bal aan want hij had er nog wel een paar keer in gekund (gemoeten).
Eindelijk ook weer strijdlust en meer dan 100% inzet!!
Nu achterin centraal gewoon lekker Beugelsdijk neerzetten samen met Kanon en Zuiverloon en Malone naar de zijkanten en Vito lekker op de bank!
Maandag 23 november 2015 om 19:06 uur

Wes

Die twee tegengials gingen er wel heel makkelijk in. In de lucht nog steeds door iedereen te kloppen door dekkingsfouten. Zuiverloon werdt naar het middenveld gestuurd door de loopactie van de spits van vitessr waardoor hun middenvelder het een vrije doortocht kreeg en scoorde. Beginnersfouten!!
Maandag 23 november 2015 om 15:21 uur

John Wright

Mee eens Haagsicoon en ruudje. Blijft over dat de tweede goal van fietstas wederom slapen was van de door HF zo bewonderde Vito. Altijd een misser op de cruciale momenten, maar ja volgens HF is Vito veel beter dan de winnaar van de Africacup, onze Kanon en Tommie met zijn Duitse ervaring. ALS HF DE VERDEDIGING NOU EENS EEN KEER GAAT DICHTZETTEN DAN HADDEN WE VANDAAG GEWONNEN.
En o ja wat kwam Alberg doen.... een vrije trap het Forepark inschieten. Prima wissel weer van Henkie. En zo is iedereen het weer met elkaar eens en blijft Henkie alles er aan doen om de gatenkaasverdediging in stand te houden. Hoe lang nog........
Zondag 22 november 2015 om 21:38 uur

janvele

Nu de scheidsrechter in de eerste helft ten onrechte aan V. geen strafschop gaf en in de tweede helft ten onrechte aan ons wel hoor je HF niet. Zo kan onze HF zien dat het de ene keer meezit en de andere keer niet. Nu maar de hele verdere competitie mondje dicht.
Zondag 22 november 2015 om 21:21 uur

ruudje

Ja en de 2-2 had nooit mogen vallen het was een achter bal geen ingooi pffff schandalig
Zondag 22 november 2015 om 21:15 uur

Haagsicoon

Tja leuke wedstrijd gezien Den Haag beter in de 2e helft maar Ado moet op zoek naar een echte linksback in de winterstop met alle respect voor Meijers die jongen is gewoon een middenvelder.
De rechtsbackpositie daar moet je Zuiverloon neerzetten en Derijck of Beugelsdijk in het centrum die Malone maakt daar te veel fouten.
Maar jammer van die kansen in de eerste helft van Havenaar en Gorré wel weer een strakke voorzet van Schaken zeg….maar al met al schiet je niet echt op met dat ene puntje.
Zondag 22 november 2015 om 20:48 uur