Vitesse - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag verliest in Arnhem

ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen Vitesse niet kunnen winnen. Ook al werd er goed begonnen, een slechte tweede helft en een onverdiend doelpuntje voor Vitesse in de eerste helft zorgden voor de Arnhemse zege.

Den Haag begon de wedstrijd voortvarend. Met goed aanvallend voetbal had de Haagse club het meeste balbezit en de beste kansen. Zo kwam Edwin de Graaf alleen voor de keeper te staan, de middenvelder, die zijn debuut voor de Haagse trots maakte, faalde echter. Ook kwam er in de eerste helft nog een kans voor Tommie vd Leegte. Compleet tegen alle verhoudingen in was het Vitesse die de score opende via Benson. Bodde wilde de bal wegtrappen, maar schoot die bal tegen Benson aan waarna de bal het doel in verdween.

Het was wie anders dan Roy Stroeve die voor gerechtigheid zorgde. Via een lobje over doelman Wapenaar scoorde hij de 1-1. Kort hierna gingen beide teams rusten. Vitesse kwam als herboren de rust uit en werd een stuk dominanter in het veld. ADO Den Haag kwam niet verder dan met tien man achter de bal. Toch leidde het niet tot echt veel grote kansen, al moest doelman Cees Paauwe af en toe ingrijpen. Paauwe stond in het doel vanwege het overlijden van de vader van Dorus de Vries (zie het nieuws op deze site).

En weer was het Vitesse die voor de tweede keer de leiding nam in het duel. Een vrije trap vanaf door Janssen genomen werd door Bodde na een miscommunicatie met Paauwe in de korte hoek in eigen doel gewerkt. Erg ongelukkig en onnodig.

Hierna gebeurde er niet zoveel meer op het veld, tot de 93e minuut, toen ADO Den Haag alles op de aanval gooide. Het was echter niet de Haagse club, maar Vitesse die de scoorde en zo de 3-1 maakte. Dit doelpunt was meer voor de statistieken, ADO Den Haag stond met heel veel man in de aanval toen Amoah wist te ontsnappen, hij legde de bal af op Hersi die het doelpunt maakte.

Al met al een zeer gellukige zege van de Arnhemmers. Het is natuurlijk erg jammer dat dit duel is verloren. Met moeilijke wedstrijden als Groningen uit, AZ thuis en FC Utrecht uit voor de boeg waren de punten hartelijk welkom. Door dit verlies staan we nu onder de rode streep, voorlaatst op de 17e plaats. Wel moet aangetekend worden dat we met Willem II en NEC in punten gelijk staan.