ADO Den Haag - AZ in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

De Haagse bluf ontbreekt tegen AZ

Na twee competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd achter elkaar verloren te hebben, werd het wel weer eens tijd voor een paar punten. Jammer genoeg was het het sterkte AZ wat in het Zuiderpark op bezoek kwam. Maar de afgelopen twee jaar hebben we het AZ knap lastig kunnen maken. Helaas mocht dat voor deze avond niet gelden.

ADO Den Haag begon de wedstrijd goed, tenminste de eerste drie minuten. Er werd snel gejaagd, goed naar voren gespeeld en gestreden. De eerste kans bood zich dan ook snel aan. Jonaas Kolkka miste echter vanaf de rand van het strafschopgebied.
Hierna zwakte het Haagse spel snel af, en mocht AZ gaan voetballen. Laat de club uit Alkmaar dit nou als specialiteit hebben. Alleen met veel strijd en inzet kan je het zo'n tegenstander moeilijk maken. Dit gebeurde echter niet. AZ kwam eenvoudig voorbij de verdediging, vooral via onze rechterkant. Maar daar speelde een debutant, Raymond Riedewald. Opbouwend was zijn spel in orde, maar verdedigend kon hij niet veel weestand bieden. Maar daar hoeft hij zich ook totaal niet voor te schamen als je naar de aanvallers van AZ kijkt.

Na 16 minuten was het al raak. Tarik Sektioui kon vrij in de 16 aannemen en raak schieten. Hiervoor had AZ al een aantal kansen gehad, maar Dorus de Vries redde goed. Na dit doelpunt bleef ADO Den Haag te lief, zonder een greintje Haagse bluf werd AZ bestreden, dit kwam wedstrijdbeeld voor de Haagse spelers niet ten goede. AZ kreeg nog een aantal grote kansen, maar weer zat De Vries er goed tussen. Perez en Arvaladz faalden oog in oog met de Haagse keeper.

Ook al kreeg ADO Den Haag nog wat corners, er werd niet geïmponeerd. Met een 0-1 stand gingen de beide teams douchen. De Haagse spelers kwamen met nog minder pit uit de kleedkamer om dat ze in de eerste helft hadden. AZ mocht nog makkelijker voetballen en kreeg weer wat kleine kansjes. Na 55 minuten werd de score voor AZ verdubbeld. Steinson, de linksback van AZ mocht van Den Ouden zo doorlopen richting de achterlijn. De Haagse spits faalde opzichtig en legde de IJslander geen strobreed in de weg om de bal voor te geven op Arveladze. Deze schoot de bal in de rechterhoek en zette zo de 2-0 op het scorebord.

Hierna werd wel eindelijk was initiatief genomen door ADO Den Haag. Maar het was eigenlijk al te laat. Tot grote onvrede van Henk Timmer kwamen er een aantal gevaarlijke ballen richting zijn doel. Ook het inbrengen van Elia voor Mols zorgde voor veel gevaar. Deze wissel viel bij de Haagse supporters niet in goede aarde. Zij hadden veel liever Den Ouden richting de kleedkamer verdwijnen, de lange spits speelde een zeer matige wedstrijd. Tot overmaat van ramp werd bij de volgende wissel niet Den Ouden maar Kolkka eruit gehaald voor Verhoek. Dit viel al helemaal niet goed en leidde tot een stevig fluitconcert richting Adelaar. De witte zakdoekjes verschenen met steeds grotere getallen.

De laatste 20 minuten liet AZ alles op zijn beloop ADO Den Haag mocht aanvallen zoveel ze wilden, maar tot doelpunten leidde het niet. Het leek een beetje op de ziekte van Ajax. Het duel eindigde met de 2-0 stand. Hierna kwamen er nog meet witte zakdoekjes te voorschijn. Ook trainer Frans Adelaar moest het weer ontgelden. Een deel van de supporters zag hem liever vertrekken. Dit was al tijdens de wedstrijd te horen. De trainer wordt verweten dat hij zijn elftal laf, passieloos en zonder de Haagse bluf laat voetballen.

Volgende week staat Utrecht uit op het programma. Het is te hopen dat Adelaar zijn ploeg op scherp kan zetten voor het duel tegen zijn oude club. Mocht dit niet gebeuren dan zullen de anti Adelaar geluiden waarschijnlijk toenemen. De vraag is natuurlijk in hoeverre de trainer verantwoordelijk is voor de slechte prestaties en in hoeverre een trainerswissel wel voor goede resultaten zorgt.