9.500

Man van de wedstrijd:

Joonas Kolkka

Bijzonderheden:

De Fanclub ADO Den Haag roept alle Haagse supporters op om, vanwege de boycot, deze wedstrijd niet met de buscombi te bezoeken.

Roda JC - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Vier keer achter elkaar winnen blijft voorlopig nog een utopie

Na een goede reeks van drie opeenvolgende gewonnen duels is de ADO Den Haag trein weer wat langzamer gaan rijden. Onze geelgroene trots verloor maandagavond met 3-1 in Kerkrade tegen Roda JC.

De winst was wel verdiend. ADO Den Haag liep al vanaf de 37e minuut achter de feiten aan, toen Alberto Saavedra met twee keer geel van het veld gestuurd werd. Dit tot woede van Frans Adelaar die grote vraagtekens bij de eerste gele kaart zette.

ADO Den Haag begon de wedstrijd redelijk met een aantal kansen, maar hoe verder het rustsignaal naderde, hoe meer Roda het initiatief kreeg. Na de rode kaart voor de matchwinnaar van vorige week tegen Feyenoord werd dit alleen maar meer.

Toch moest het tot het wijlen Haags kwartiertje duren voordat de thuisploeg op voorsprong kon komen via Vicelich. Oper verdubbelde in de 84e minuut de voorsprong. Nadat Kolkka en Bodnar op de vuist waren gegaan, trok scheidsrechter Liesveld de stand wat rode kaarten betreft gelijk, Bodnar kon vertrekken. Diezelfde Kolkka was verantwoordelijk voor de 2-1 waarna we dus nog een aantal spannende minuten konden gaan verwachten. Helaas vernietigde Bodor in de 90e minuut alle Haagse hoop, door de 3-1 in het net te leggen.

Scheidsrechter Liesveld had waarschijnlijk een stel nieuwe kaarten in zijn kerstpakket gekregen, want hij strooide ermee. Naast de rode kaart voor Saavedra (twee keer geel dus), gingen Mols, Van Der Leegte, Rankovic en Kolkka ook op de bon. Voor Saavedra, Van Der Leegte en Rankovic betekend dit wederom een schorsing. Het trio zal de wedstrijd tegen AZ van aanstaande vrijdag aan zich voorbij moeten laten gaan.