RBC Roosendaal - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag doet tegen RBC wat het doen moet

Een complete wanprestatie lag in het vooruitzicht. ADO Den Haag stond met 1-0 achter in Roosendaal maar gevaarlijk konden ze niet worden. Toch trok de Haagse ploeg in het Haags kwartiertje aan het langste eind en zorgt voor een goede uitgangspositie in de strijd tegen de nacompetitie.

De Haagse spelers hadden voor de wedstrijd tegen RBC beloofd om er vanaf de eerste minuut vol in te kletsen om zo RBC snel op de knieën te dwingen. Maar aan het Haagse spel van gisteravond te zien, leek het er niet op dat ze deze opdracht ook meenamen in het veld. Trainer Frans Adelaar koos verassend voor een compleet ander middenveld dan de weker ervoor. Ferrie Bodde en Aleksandar Rankovic begonnen in de basis ten koste van Peter Jungschläger en Tomasz Rzasa. ADO Den Haag begon slap aan de wedstrijd en liet het vaak fysiek afweten tegen de ploeg uit Roosendaal. Het middenveld kon de aanvallers niet vinden en de aanval kon de bal niet vasthouden. Dat dit ervoor zorgde dat de Haagse ploeg in de eerste helft geen kansen kon creeëren was nog tot daar aan toe. Maar ook Saavedra en Bakkati kregen op een gegeven moeite met het in toom houden van de Brabantse aanvallers en daardoor kreeg RBC zelfs een paar kansen. Sillah, Smolders en Vos hadden het vizier alleen niet op scherp staan en daardoor bleven beide ploegen op 0-0.

Aan het einde van de eerste helft werd het iets beter. ADO Den Haga kreeg iets meer dreiging en Edwin de Graaf kon zelfs de 0-1 maken. De ex-speler van RBC kon alleen op de keeper afgaan, maar faalde oog in oog met de Roosendaalse doelman Friebel. Ook daarna was er nog een goede kopkans voor Saavedra. In de tweede helft zakte ADO Den Haag weer terug naar waar het begonnen was. Het spel werd nog slordiger en dit leidde ook de 1-0 voor RBC in. Nadat de Haagse ploeg een vrije trap van RBC had weggewerkt werd de direct weer terug naar het Haagse strafschopgebied geschoten. Sillah, de speler die een mondeling akkoord met ADO Den Haag bereikt heeft, maar er niets meer van wil weten, kon profiteren van een misverstand tussen Grujic en Drobný en maakte zo de openingstreffer.

Micheal Mols zorgde direct hierna voor wat dreiging maar tot het Haagse kwartiertje zag het er niet naar uit dat ADO Den Haag nog voor de gelijkmaker ging. Maar direct nadat Grujic, die in de rust in de ploeg gekomen was voor de geblesseerde Cory Gibbs, het veld weer had verlaten voor Paulus Roiha, kreeg het elftal uit Den Haag een opleving. Joonas Kolkka zette de bal voor, Roiha kopte de bal terug op De Graaf en de Zoetermeerder kon de bal zo binnen knikken. Dit doelpunt bracht het geloof in de overwinning weer terug bij de Haagse ploeg en direct na de gelijkmaker zocht het elftal naar meer. Meer kwam er ook, na weer een goede actei van Roiha die de achterlijn haalde en de bal voorgaf. Stroeve schoot de afvallende bal in, maar deze kwam tegen de arm van RBC-invaller Makhout. Scheidsrechter Wiedemeijer twijfelde niet en legde de bal op de stip. De speler die anderhalve week geleden nog een punt redde tegen Willem II nam nu de winnende voor zijn rekening door de penalty onberispelijk raak te schieten.

Door de ietwat gelukkige, maar zeer belangrijke overwinning staat ADO Den Haag nu op een 14e plaats. Doordat Sparta ook deed wat het moest doen, winnen van RKC, kan ADO Den Haag zich nog niet veilig rekenen. NAC verloor ook na een spectaculaire wedstrijd in Almelo en ziet daardoor zowel Sparta als ADO Den Haag zich op de ranglijst passeren. NAC krijgt aanstaande zondag PSV op bezoek en is bij verlies veroordeelt tot de nacompetitie. Sparta en ADO Den Haag vechten de strijd tegen nacompetitie op eerste paasdag onderling uit in het Zuiderpark. Als ADO Den Haag niet verliest is het zeker veilig. Of Cory Gibbs en Eljero Elia van de partij zullen zijn is nog onduidelijk. Beide spelers vielen tegen RBC geblesseerd uit.