Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Ook RKC in laatste minuten langs ADO Den Haag

16 september 2006

De Haagse supporters wordt steeds moedelozer. Ook na vier wedstrijden is ADO Den Haag nog steeds zonder punten. In Waalwijk ging de Haagse ploeg met 1-0 onderuit tegen RKC.

Dit betekent de slechtste competitiestart ooit voor ADO Den Haag. Nog nooit gingen de eerste vier wedstrijden van het seizoen verloren. De club staat nu nog steeds stijf onderaan de ranglijst van de eredivisie. En wie naar de komende vijf wedstrijden kijkt, wordt daar ook niet echt vrolijk van. PSV, AZ, Twente, Utrecht en Ajax staan dan op het programma.

Gisteren in Waalwijk speelde de elf jongens van Frans Adelaar een draak van een eerste helft. De IJselsteiner liet Delorge en Rankovic buiten de basis. Kum en debutant Bunjevcevic vormden het centrum van de verdediging en Bodde was de controleur op het middenrif. Veel leken deze wijzigingen niet te helpen, want in de eerste 45 minuten kwam ADO Den Haag er gewoon niet aan te pas. Wel straalde het duo Bunjevcevic en Kum meer rust en vertrouwen uit, dan Saavedra en Bodde de afgelopen wedstrijden. RKC, dat ook de punten hard nodig had, deed het iets aanvallender maar speelde ook vrij slecht.

Omdat Bakkati volgens scheidsrechter Van Egmond te veel zijn handen en voeten gebruikte om Pius Ekedia tegen te houden, kreeg RKC wel veel vrije trappen vanaf de zijkant. Deze vrije trappen leverde eigenlijk de enige kansjes op. Maar na rust leek ADO Den Haag als herboren te spelen. Eljero Elia was ten koste van Santi Kolk het veld in gekomen. De jonge spit liet gelijk van zich spreken door een mooie actie richting het strafschopgebied van RKC. Hij legde de bal af op Tininho die helaas naast schoot. Hierna kwam RKC er niet meer aan te pas. ADO Den Haag had de ploeg bij de keel en kon aanval na aanval opzetten. Dit zorgde voor kansen voor Mols, Tininho en Elia. Ferrie Bodde had ook twee goede schietmogelijkheden, maar de middenvelder koos er steeds voor om de bal af te leggen.

De Haagse rush duurde tot een kwartier voor tijd, toen het RKC-publiek “Wij willen voetbal zien” begon te zingen. Helaas liet ADO Den Haag zich hierna terugzakken, waardoor RKC ook de ruimte kreeg om te gaan voetballen. Dit leverde weer veel vrije trappen en corners voor de Waalwijkers op. En het was ook een corner in de 85e minuut die Den Haag fataal werd. Invaller Tim Janssen kon met wat trek en sjorwerk de bal achter Postma krijgen

Zoals wel vaker kon ADO Den Haag geen veerkracht tonen, daar waren de spelers te aangeslagen voor. De vraag die de komende tijd op de trainingen en in de kleedkamer gesteld moet worden is waarom de Haagse selectie altijd in het laatste kwartier een wedstrijd verliest.