Ajax - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag verliest wedstrijd in twee minuten

Het is ADO Den Haag dit seizoen niet gelukt om in Amsterdam een punt te pakken. De wedstrijd tegen de plaatselijke club ging met 2-0 verloren, maar dit had anders kunnen zijn.

De ploeg die door Lex Schoenmaker naar de aftrap werd gestuurd, kreeg genoeg mogelijkheden om Ajax pijn te doen, maar na een wedstrijd vol met kansen stond de hatelijke 0 nog steeds op het scorebord. De Amsterdammers wisten daarentegen wel twee maal te scoren.

Qua balbezit was Ajax in de eerste helft de betere. ADO Den Haag liet zich inzakken en wachtte op de counter. Door deze tactiek was de eerste grote kans voor Said Bakkati. De verdediger sprintte richting het goal van Maarten Stekelenburg. Alleen zag hij collega Mols over het hoofd en schoot in het zijnet. Bakkati had in de eerste helft overigens veel moeite om Tom de Mul in bedwang te houden. Maar in de tweede helft kreeg hij de rechtsbuiten van Ajax wel onder controle.

De Amsterdammers kregen na de kans van Bakkati zelf ook de eerste mogelijkheden van de wedstrijd. Eerst was Gabri gevaarlijk vanuit een corner, maar Robert Zwinkels redde. Na 30 minuten voetbal keerde Zwinkels ook een schot van Huntelaar, maar ditmaal schoot Gabri vanuit de rebound wel raak.

Nog geen twee minuten later sloeg Ajax weer toe. De Haagse verdediging voerde de buitenspelval niet goed uit, waarna De Mul op Sneijder kon passen. De middenvelder zag zijn eerste inzet door Zwinkels gestopt worden, maar ook hij scoorde alsnog in de rebound.

Na de 2-0 was het gedaan met de kansen van Ajax. ADO Den Haag bleef wel mogelijkheden krijgen. Bodde zag zijn schot langs Stekelenburg gaan, maar Heitinga haalde de bal van de lijn. In de tweede helft was Eljero Elia de gevaarlijkste man van het veld. De Haagse spits had ook de 2-1 op zijn schoen, toen hij vrij op Stekelenburg af kon gaan. De keeper van de Amsterdammers kon zijn inzet echter keren.

ADO Den Haag bleef gevaarlijk met mogelijkheden voor Kolk, Knopper, nogmaals Elia en een goede vrije trap van Ferrie Bodde. Frans Adelaar die vanaf de tribunes toekeek, zal gemengde gevoelens hebben gehad. Aan de ene kant liet zijn ploeg zich absoluut niet wegspelen door de nummer een uit de eredivisie. Maar anderzijds moet je doelpunten maken om punten te pakken.