ADO Den Haag - Excelsior in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Punt gewonnen of twee verloren?

Na 85 minuten spelen waren er weinig wanklanken te horen vanaf de tribunes. Tininho had ADO Den Haag namelijk net op gelijke hoogte met Excelsior gezet. Toch heeft de Haagse ploeg twee punten verloren.

Na de goede wedstrijd en de driepunter tegen Heracles had iedereen in Den Haag hoop op een goede voortzetting tegen het Rotterdamse Excelsior. ADO Den Haag voetbalde ook gedegen. Toch mag het zich aanrekenen dat het grote veldoverwicht niet in doelpunten werd omgezet. Stijn Vreven zei het al tegen Talpa:"We moeten als ploeg volwassener worden, want we komen niet uit de onderste regionen als we zoveel kansen laten liggen."

En kansen had ADO Den Haag zeker. Zowel de eerste als de tweede helft waren er mogelijkheden voor Mols, Kolk en Elia. Vooral Kolk liet van zich spreken. De Haagse aanvaller had een duidelijke dadendrang tegen zijn oude club. Kolk was vaak aanwezig en kreeg een paar goede mogelijkheden. In de eerste helft zag hij zelfs een bal van de doellijn gehaald worden. Het lukte allemaal net niet bij de schaduwspits.

Bij Excelsiorspeler Andwelé Slory lukte het allemaal wel. De Kralingers waren de hele wedstrijd welgeteld drie keer gevaarlijk, en wisten daaruit maar liefst twee keer te scoren. Slory maakte ze allebei. De snelle aanvaller kon twee keer via een counter vrijuit op het doel af. De Haagse rechtsback Stijn Vreven hefte ook beide keren de buitenspelval op, zodat er voor Kum geen beginnen meer aan was. Zo kwam Excelsior op een 0-1 en een 1-2 voorsprong. Slory was nota bene nog de onzekerste factor bij de Kralingers. De aanvaller had last van een spierblessure en leek niet inzetbaar.

Vlak na de 0-1 die vlak voor rust viel, zette Michael Mols het snel via een kopbal weer recht. De Haagse spits verkeert in bloedvorm en is met drie doelpunten topscorer van ADO Den Haag. Er was weer gerechtigheid in het Zuiderpark. Direct na rust liet Excelsior weer even van zich spreken, maar daarna ging de Haagse aanvalsdrang weer volop door. Alleen kregen Santi Kolk en Michael Mols de bal niet in het doel.

Na de 1-2 en de rode kaart voort Sieme Zijm (2x geel) bracht Adelaar pinchhitter Mark de Vries in het veld. De lange spits heeft dit seizoen nog niet echt van zich kunnen laten spreken, maar was deze avond van grote waarde. In de 83e minuut werd hij bij een aanval onderuit getrokken, waarna scheidsrechter Nijhuis op advies van de grensrechter de bal op de stip legde. Tininho liet zich niet uit zijn concentratie brengen en schoot beheerst binnen.

Na 93 minuten voetbal gingen de bijna 8.000 bezoekers met gemengde gevoelens naar huis. Men was tevreden over de gelijkmaker, maar eigenlijk hadden de drie punten in het Zuiderpark moeten blijven. Zoals al eerder gezegd moet de Haagse voorhoede beter met de opgelegde kansen omgaan. Volgende week moet dit beter. ADO Den Haags peelt dan tegen Sparta, de andere Rotterdamse club heeft een punt minder wat dus voor veel spanning zorgt. Pascal Bosschaart staat in zijn woonplaats in ieder geval niet op het veld. De linksback kreeg vandaag zijn vijfde gele kaart en is dus geschorst.