FC Groningen - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Schoenmaker-effect in Groningen

Nadat vorige week de pleuris in het Zuiderpark uitbrak, was het vandaag weer een en al feest. ADO Den Haag en hoofdtrainer Lex Schoenmaker veegde FC Groningen van de mat: 2-5.

ADO Den Haag is hiermee de eerste club die in het nieuwe Euroborg stadion FC Groningen op de knieƫn kreeg. De noorderlingen zijn thuis al ruim een jaar ongeslagen en uitgerekend de kwakkelende nummer laatst van de eredivisie maakt hier een einde aan.

Binnen twee minuten gaf het nieuwe Haagse elftal zijn visitekaartje al af. Lex Schoenmaker kiest voor een driespitstensysteem met Kolk, Knopper en Deloge in de basis. De Belg was binnen 120 seconden zeer gevaarlijk met een schot op de lat. Een minuut later was het Bunjevcevic die uit de corner die hierna ontstond de 0-1 binnen kopte.

Beide teams maakte er een aantrekkelijk duel van. FC Groningen kwam tien minuten na de openingstreffer weer op gelijke hoogte en in de 26e minuut schoot Knopper de Hagenezen weer op voorsprong. De Groningers toonden weer ruggengraat waarna het weer 2-2 stond.

Na rust besliste ADO Den Haag de wedstrijd. De sterk spelende Delorge tekende voor de 2-3 en Kolk was verantwoordelijk voor de 2-4 en de 2-5. De score had nog verder kunnen uitlopen want vooral Mark de Vries kon naar hartenlust counteren.

Na een geplaagde week was er voor de Haagse fans weer reden tot lachen. De nuchtere Lex Schoenmaker zag geen aparte dingen, maar we kunnen nu voor de derde keer over het Lex Schoenmaker-effect spreken.