ADO Den Haag - Willem II in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Bloed, zweet, tranen en een overwinning

ADO Den Haag heeft goede zaken gedaan door naaste concurrent Willem II met 2-1 te verslaan. Het leek een eenvoudige zege te worden, maar de Tilburgers kwamen gevaarlijke terug.

Met deze zege is het de eerste keer dat ADO Den Haag sinds de terugkeer in de eredivisie drie punten tegen Willem II pakt. De vorige edities eindigden bijna allemaal in een 1-0 overwinning voor Willem II. Vorig seizoen leek Willem II met dezelfde overwinning het Zuiderpark te verlaten. Roy Stroeve zorgde met hulp van keeper Drobny toen echter in blessuretijd voor een gelijkspel.

Tijdens deze editie was het vanaf de eerste minuut al duidelijk dat Willem II er niet met een 0-1 overwinning vandoor ging. De Tilburgers toonden zich erg zwak en de Haagse formatie liet gelijk zien dat ze wilden aanvallen en scoren. Vooral dat laatste punt lijkt de ploeg dit seizoen vaak op te breken. Het was ook even wennen dat de Haagse trots na acht minuten voetbal al tot scoren kwam.

Het eerste doelpunt kent gelijk een verhaal. Eljero Elia was sinds het vertrek van Frans Adelaar uit de gratie geraakt. De nieuwe coach Lex Schoenmaker zette de jonge aanvaller eerst op de bank en even later zelfs strak in pak op de tribune. Er gingen wat zorgen rond over de aanvaller, maar Elia en zijn zaakwaarnemer waren gelukkig nuchter genoeg om nog genoeg positivisme uit te stralen.

Lex Schoenmaker besloot deze week toch niet in de opstelling van de voorgaande wedstrijden verder te voetballen en gaf Elia in plaats van een zitplek op de tribune, een basisplaats. En laat het precies deze jeugdinternational zijn die na een fraaie steekpass van Tininho in de achtste minuut de score opende.

De steekpass en de ruimte die Elia kreeg gaf gelijk de zwakke plek van Willem II aan. De Haagse ploeg merkte dit en twaalf minuten later mocht Santi Kolk na een mooie bal van Michael Mols het tweede Haagse doelpunt in het net schieten,

Er leek geen enkel vuiltje aan de lucht en een overwinning met grote cijfers lag in het vooruitzicht. Willem II kreeg alleen direct na de 2-0 weer wat vat op het duel en kon zelfs soms gevaarlijk worden. Na rust zette de Brabanders deze lijn door en in de 53e minuut mocht Kargbo de aansluitingstreffer binnen koppen. Kum was het Haagse kind van de rekening. De jongeling die een prima seizoen doormaakt was door een fout bij het uitverdedigen verantwoordelijk voor de corner en hij liet zich bij de hoekschop simpel door de doelpuntenmaker aftroeven.

Willem II bleef doorzetten en was zelfs dicht bij de gelijkmaker. ADO Den Haag had grote moeite om het spel in handen te krijgen. Het tij werd gekeer toen Lex Schoenmaker Michael Mols voor Mark de Vries wisselde. De Vries was verantwoordelijk voor het missen van twee grote kansen, maar zijn inbreng zorgde ervoor dat ADO Den Haag weer grip op het spel kreeg. De Haagse voetballer streden voor elke meter. Opvallend was ook dat doelpuntenmaker Elia een paar keer goed meeverdedigde. Toen scheidsrechter Vink na 93 minuten voetbal affloot was de opluchting dan ook groot.