Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag met een punt terug uit Breda

Lex Schoenmaker heeft een punt in zijn kerstpakket kunnen stoppen. Zijn Haagse formatie pakte het weekend voor het winterfeest een punt in Breda.

Vooraf leken de Bredanaars wel zin in dit duel te hebben. ADO Den Haag draait geen best seizoen, al pakte de ploeg in de laatste vier wedstrijden wel zes punten. NAC krabbelt na een slechte seizoensstart weer op en staat op de tiende plek. Terugdenkend aan het duel van vorig jaar en het afscheid van enfant terrible Leonardo, zagen de Brabanders een grote score in het vooruitzicht. In de wedstrijd van vorig seizoen stond NAC overigens na nog geen 30 minuten al op een 3-0 voorsprong.

Maar na een kwartier spelen was NAC al goed met de neus op de feiten gedrukt. ADO Den Haag begon veel sterker aan het duel en kwam na 17 minuten voetbal al op voorsprong. Eljero Elia wist net als vorige week zaterdag het doelpunt op zijn naam te zetten. De voorbereiding werd door Michael Mols verzorgd.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam NAC weer op gelijke hoogte. Doelpuntenmaker was Arno Slot via een kopbal. Maar vlak voor rust zorgde Michael Mols er in eigen persoon voor dat ADO Den Haag met een goed gevoel aan de thee kon. Met een 1-2 voorsprong in Breda dus.

Na de rust wilde NAC wel orde op zaken stellen, maar de Haagse barrière achterin, hield stand. Helaas kon ADO Den Haag toch niet met de volle buit naar huis. Leonardo maakte tien minuten voor tijd gelijk. Over het gehele duel gezien, een terechte uitslag, maar er had wel iets meer in kunnen zitten.

Door dit gelijke spel staat de Haagse ploeg nog maar een puntje achter concurrent Willem II. RKC speelt morgen tegen FC Utrecht maar staat nu een punt onder ons. Aanstaande woensdag komen de Waalwijkers op bezoek in het Zuiderpark. Een belangrijk duel tussen kerst en oud en nieuw. Wie gaat dan het gelukkigst het nieuwe jaar in?