ADO Den Haag - Ajax in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

ADO Den Haag ongelukkig onderuit tegen Ajax

Vrouwe Fortuna is geen vaak geziene gast in het Zuiderpark. ADO Den Haag verloor ik dit weekend weer op een ongelukkige wijze. Tegen Ajax werd het 1-2.

Een drassig veld was deze zondagmiddag het toneel voor de clash met de Amsterdamse rivalen. Hoewel je zou verwachten dat het Technische Ajax daar veel hinder van zou ondervinden, leek het alsof ADO Den Haag er eigenlijk meer last van had. Als de Amstderdamse club druk uitoefende had de Haagse ploeg veel moeite om de bal over het slechte veld in de ploeg te houden. Dit zorgde er ook voor dat de gebruikelijke Haagse aanvalsgolf in het begin van de wedstrijd dit duel uit bleef.

Maar desalniettemin was het ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Sanit Kolk profiteerde van miscommunicatie bij de rood-witten en scoorde via een stift nadat hij sneller bij de bal was dan Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. Alhoewel Ajax het meeste balbezit had, was de voorsprong niet onverdiend. ADO Den Haag ging er, zoals gebruikelijk tegen topclubs, weer voor en had was even eerder via dezelfde Kolk ook al dicht bij de openingstreffer.

Zoals voor de treffer van Kolk al het geval was, bleef Ajax het meeste in balbezit, maar de ploeg kon behalve een kans voor Babel in de eerste minuten, niet gevaarlijk worden. Het werd duidelijk zichtbaar dat de routiniers Stam en Davids zich gingen irriteren en zonder veel problemen wist ADO Den Haag met een voorsprong de rust in te gaan.

Na de rust ging het toch weer fout en de manier waarop staat eigenlijk figuur voor het seizoen dat ADO Den Haag speelt. Nadat Klaas Jan Huntelaar het veld inkwam, diende de gelijkmaker zich direct aan. De jeugdige keeper Richard van Nieuwkoop zat volledig mis bij een corner waarna Heitinga zijn ploeg op gelijke hoogte zette. Ajax kon tot dan toe weinig gevaar stichten en dan valt het doelpunt op zo`n ongelukkige manier.

En de gifbeker was nog niet leeg. toen Huntelaar in de 70e minuut vanaf de hoek van het strafschopgebied een doelpoging ondernam, werd de bal via Bunjevcevic van richting veranderd en was Van Nieuwkoop kansloos.

Na de Amsterdamse voorsprong zorgde Ajax er met succes voor dat de wedstrijd doodbloedde. ADO Den Haag kreeg nog wel een kan via Bosschaart, maar de man die nog nooit in zijn profcarrière een doelpunt heeft gemaakt, miste het killer instinct om Stekelenburg te passeren.Said Bakkati viel deze wedstrijd in positieve zin op. De rechtsback kreeg van Lex Schoenmaker de voorkeur boven aanvoerder Vreven en beschaamde dit vertrouwen niet. Hij werd terecht door de stadionspeaker als man of the match uitgeroepen.