Willem II - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Als roeibooit op een kolkende oceaan

ADO Den Haag moet nu echt serieus rekening houden met degradatie. Doordat de ploeg gisteren bij Willem II met 2-1 verloor, lijkt de 15e plaats zo goed als onhaalbaar.

Het zit de Haagse ploeg ook niet mee. De waslijst met geblesseerden groeit met de dag en tot overmaat van ramp moest keeperstrainer Rene Stam niet als oefenmeester, maar als reservekeeper naast Lex Schoenmaker op de bank plaatsnemen. ADO Den Haag was eerst van plan om Jeffrey Loozen (A-junior) als tweede keeper mee te nemen, maar de KNVB stak hier een stokje voor, omdat de doelman (of doeljongen?) niet speelgerechtigd is.

Zoals wel vaker kwam de Haagse ploeg goed uit de startblokken. Na een kwartier voetballen leidde tot ook tot de 0-1. Santi Kolk scoorde na een pass van Pascal Bosschaart.

Na dit moment was ADO Den Haag een roeiboot in een kolkende oceaan. De ploeg is stuurloos en heeft zo ongeveer alle pech al meegemaakt die je kan meemaken. Steeds als het team was water uit de boot weet te krijgen, dan slaat de volgende golf in.

Nadat Willem II via Cristiano voor rust nog op voorsprong was gekomen, brak na rust allle tegenspeod aan. Diezelfde Cristiano zette zijn ploeg in de 61e minuut op voorsprong.

ADO Den Haag zit dus al niet al te dik in de spelers en dan vallen Goran Bunjevcevic en Tininho ook nog eens geblesseerd uit. Ferrie Bodde zakte hierdoor een linie terug en Konstantinos Loumpoutis maakte na een half jaar eindelijk weer zijn comeback op het hoogste niveau.

Door deze nederlaag is het gat tussen ons en de nummer 15 (Heracles) opgelopen tot vijf punten. RKC en Excelsior staan twee punten boven ons. Maar de drie genoemde ploegen hebben dit weekend allen nog een wedstrijd te goed.