Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Punt na spektakelstuk tegen Feyenoord

ADO Den Haag heeft de traditie in stand gehouden door zich eigen huis weer niet door Feyenoord te laten verslaan. In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren werden de punten in een boeiend duel dit keer gedeeld.

ADO Den Haag, met debutant Sergio Sanchez in het doel, begon weer eens goed aan de wedstrijd. De Haagse club was in het eerste kwartier heer en meester in het Zuiderpark. Delorge, Kolk en Hoogendorp hadden de ploeg op voorsprong kunnen zetten. Maar zoals wel vaker dit seizoen was het de tegenstander die tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Sergio Sanchez kon een Rotterdamse inzet ter nauwer nood keren, maar ex-Hagenees Joonas Kolkka schoot via de rebound raak.

Door het doelpunt gingen de Haagse hoofdjes wat meer hangen en kon Feyenoord wat het zoekende ADO Den Haag meer onder druk zetten. Toen de rust naderde leek de residentieclub de draad weer op te pakken. Dit leidde tot een verdiende gelijkmaker van Rick Hoogendorp. De teruggekeerde zoon van het Zuiderpark kopte via een corner binnen. Voor ADO Den Haag was het jammer dat het rustsignaal de herboren aanvalsgolf onderbrak.

Na rust was het Feyenoord dat weer op voorsprong kwam. Charisteas scoorde na een inschattingsfout van Alberto Saavedra. En ook dit doelpunt deed zichtbaar wat met het Haagse zelfvertrouwen. Maar de geelgroenen toonde karakter en vochten zich terug. Het werd hierdoor een leuke wedstrijd die alle kanten op kon. Het scoreverloop van deze middag is er een die je niet vaak ziet. Rick Hoogendorp scoorde zijn derde doelpunt voor zijn werkgever. De spits mocht een penalty nemen na hands van André Bahia. En het Zuiderpark veranderde in een feestende massa toen Laurent Delorge vier minuten later de 3-2 scoorde.

Helaas kon ADO Den Haag de voorsprong niet vasthouden. Weer was het Charisteas die voor de Rotterdammers het net vond. De Griek kreeg van Greene de bal deze eenvoudig van Hoogendorp had afgepakt. Door deze goal deelde beide ploegen de punten. Het is jammer, want ADO den Haag kan een driepunter heel goed gebruiken. Mark de Vries die voor Michael Mols het veld in kwam, haalde het eindsignaal niet. De lange spits werd uit het veld gestuurd na een tackel op Ron Vlaar