ADO Den Haag - Roda JC in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Het doek valt voor ADO Den Haag

Roda JC heeft ADO Den Haag gisteravond in het Zuiderpark het laatste zetje richting de Jupiler League gegeven. Door de 0-2 eindstand is degradatie nu een feit.

Het duel tussen ADO Den Haag en Roda JC was weer zo’n typische 2006/2007-wedstrijd. ADO Den Haag probeerde het wel, maar kon het weer niet afmaken. O.a. Kolk, Mols en Delorge hadden allemaal een doelpunt op hun schoen, maar het was weer allemaal net niet. Vooral Kolk was erg gevaarlijk, maar strandde vooral in zijn eigen egoïsme. Bij Roda JC lukte het wel.

De Limburgers kwamen drie minuten na rust op voorsprong nadat Davy de Fauw met een vrije trap Sanchez verschalkte. De Spaanse doelman mocht trouwens als enige voetballer in Haagse dienst op een redelijke wedstrijd terugkijken. Een kwartier na de 0-1, verdubbelde Marcel Meeuwis de score. De middenvelder van Roda JC schoot een omstreden strafschop raak. Angelo Martha maakte volgens assistent-scheidsrechter Schenkels hands tijdens een luchtduel in het strafschopgebied. De grensrechter was de enige in het stadion die dit zag, maar arbiter Van Sichem legde de bal op de stip.

Maar ook zonder de hulp van Van Sichem zou ADO Den Haag deze avond keihard naar de eerste divisie terugvallen. De ploeg van Lex Schoenmaker kon het weer niet brengen en was ook nog eens afhankelijk van RKC dat 20 kilometer verder tegen Excelsior speelde. Wanneer de Waalwijkers deze speelronde meer punten dan ADO Den Haag wisten te pakken, beslechtte dit de strijd tegen degradatie. De club van trainer Mark Wotte klopte Excelsior met 0-3.

Ook al koerst ADO Den Haag sinds de derde wedstrijd van dit seizoen al af op degradatie, het uiteindelijke doodvonnis komt voor velen toch aan als een klap. De supporters zaten na het duel bij de pakken neer. Ook sommige spelers leken wat aangeslagen. Vooral Wesley Verhoek en Michael Mols waren compleet in zak en as. Zuur is het vooral voor Mols. De spits beëindigt zijn imposante carrière nu met degradatie.