Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Column

Een Chinees doet nooit iets zonder reden

Door: Sjaak Bral (AD)

9 december 2015

Zes dagen geleden vertrok Gao Hongbo uit Den Haag. De ‘assistent-trainer’ van ADO, door de Chinese eigenaar Hui Wang naar de club gehaald, vertrok met de noorderzon, net als zijn broodheer. In geen Chinese velden of wegen zijn ze te bekennen. Hui Wang is spoorloos.


Nu kun je dat verwachten, met die smog in Peking. In die stad worden wel meer mensen dagelijks - letterlijk - vermist. Ik was er dit jaar om op te treden. Als ik s ochtends wakker werd hoorde ik de vogels kuchen. En nu laat meneer Wang ADO stikken. Wangbetaler blijkt geen woordgrapje, het is de realiteit.

Ik trad in maart van dit jaar op in het verre China en sprak na afloop van een van de optredens met de honorair consul in Guangzhou. Ik vroeg hem wat wij nu bij ADO met die voetbalchinees aanmoesten. De consul sprak woorden  die nu profetisch in de oren klinken: ‘Een Chinees doet nooit iets zonder reden. Er zit een plan achter.’

Dat plan ontvouwt zich voor onze ogen. Het heeft er alle schijn van dat Wang - die nauwe banden heeft met de Chinese machthebbers - een kopietje heeft gemaakt van een gemiddelde Europese voetbalclub.  Voor relatief weinig geld. Daar kun je leuke dingen mee doen. Sommigen zeggen dat hij hiermee in opdracht van de regering het balspel naar China moet brengen, om daar het groeiende overgewicht bij de jeugd - een tikkende tijdbom voor de toekomst - te bestrijden. China moet aan de bal. Anderen beweren dat de knowhow (niet te verwarren met ni-hau, da’s heel wat anders) wordt ingezet om de gokmafia te plezieren. 


Hoe het ook zij: niemand is blij. Ik sprak onlangs een voormalig ADO-bestuurder die opstapte toen Wang het voor het zeggen kreeg. ‘We vroegen tijdens een vergadering waar hij de investering van 3 miljoen aan wilde besteden. Wang zei:  Dat zien we later wel. Toen wij opperden dat dat wel erg vaag was, konden we opstappen.’

Het wachten is nu op een koper van zijn aandelen en dan is Wang klaar. Op naar de volgende schertsvertoning. Zo mogen we de perikelen rond deze Pekinees toch wel noemen.


Bron: AD.

Reacties

Haagsicoon

@skrens Dat is geen gelul en Ado Den Haag is nou echt niet te vergelijken met 010 en 020 vind je ook niet.
Anders had er al lang een grote sponsor ingestapt bij Den Haag......kijk de geschiedenis er nog maar eens op na vanaf de jaren 80.
Woensdag 9 december 2015 om 21:28 uur

skrens

Gelul grote jongens sponsoren toch ook 020 en 010. Met hun lieve jongens
Nationale Nederlanden hoofdkantoor in Denhaag maar waar zijn ze.
Woensdag 9 december 2015 om 17:42 uur

Haagsicoon

Maar dank zij de negatieve imago die de club nog steeds om zich heen heeft hangen uit het verleden helaas stappen er nog steeds geen grote sponsoren in.
Dus moeten we wachten op suikeroompjes die wat geld kunnen missen.
Woensdag 9 december 2015 om 14:01 uur

Haagsicoon

Vanaf de overname wist meneer Wang precies wat hij wilde het ging niet om de club Ado Den Haag maar om centen verdienen met de jeugdopleiding in China heel simpel.
Die man heeft tot op heden nooit wat met de club gehad heel simpel degene die z`n hand boven zijn hoofd blijven houden neem ik al helemaal niet meer serieus.Dan lekker afgeven op mensen die wel wat met de club hebben ook al hebben ze er nog geen euro ingestoken.
Er zijn vele supporters die club in hun hart dragen zijn die dan ook verplicht om geld in de club te steken.
Woensdag 9 december 2015 om 13:43 uur

Peter de Wit

@rustugg
Goed idee hoor om zo ongenuanceerd en zo onbeschoft over mensen die ADO zouden kunnen helpen te schrijven. Dat gaat zeker helpen.
Woensdag 9 december 2015 om 11:12 uur

grijze gek

goed stukje Sjaak :thumb: :D :D :D
Woensdag 9 december 2015 om 10:46 uur

rustuggg

Ik lig hier weer echt krom van het lachen opeens is iedereen begaan met de club al dat onkruid wat niks nooit doet frustratie en zieke geesten die ten eerste niet het vermogen hebben geestelijk en ook geld om dat te doen zelfs onze gieren advocaat jol Jansma en rob j enz.blablabla gaat wel bij az zitten op de bank en draait als een drol overal omheen.Jol en Jansma ach ja moet ik daar nog over beginnen haha en robbie pffffff ach ach 5 km boter op ze bolletje.

020 heeft gewoon de pest erin dat het hun niet gelukt is in babi pangangland te veroveren, zelfs de directeur van de neuzenclub probeerde het het koningshuis met ze ziggo shirt nog in een goed beeld te brengen hoe goedkoop wil je het hebben.De wereld zit vol met halve garen die door rancune en frustratie op posten willen komen in het bedijfsleven en in clubs enz je weet al dat het niks gaat worden en toch beginnen ze ersteeds weer aan.

Ado den haag is een smeltkroes geworden van dat soort lui al jaren een soort opvanghonk van dit soort mensen en bel de baas van 030 maar die is al ruim 40 miljoen + kwijt jaren verder en nog steeds moet ie dit soot onkruid uit ze club gooien en weren.En hoe komt het gat met dat geld de jeugdopleiding haha wat alleen maar geld kost en dan net voordat je een talent voor het eerste hebt koopt een grotere club het weg haha mooi he en daar moet onze chineze vriend toch ff aan wennen aan dit soort rare dingen

Chinezen kunnen heel goed rekenen en deze man heeft meer dan 12 miljoen ga is iemand vinden in het heden daagse voetbal e geloof me dze chinees heeft al meer gedaan dan al die andere afgekeude zogenaamde clubjongens alleen ziet niemand het no omdat iedereen elkaar napraat ook de supporters die alles maar geloven.

De voorzitter van de haagse bluf zegt het goed geef wang de tijd en de supporters blijven gewoon rustig omdat die vaak veel meer zien dan al die zogenaamde clubmensen passanten want hun weten ook dat den haag al jaren er nog slechter aan toe was dat nu!
Woensdag 9 december 2015 om 10:43 uur

FCDHVleerstraat

Goed stuk, alleen vraag ik me af of die koper(s) ooit op komen dagen, als voor ieder woord wat hier in Den Haag erover geluld wordt een euro gedoneerd wordt dan kan de halve spelersselectie van Man United gekocht worden... A LOT OF TALKING - NO ACTION

.. kunnen we Donald Trump niet binnenhalen?
Woensdag 9 december 2015 om 10:37 uur

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
1-0
22 juli 2017

Oefenprogramma

Logo Beijing Enterprises Logo ADO Den Haag
29 juli 2017 om 20:00 uur
Beijing, China
Logo ADO Den Haag Logo Excelsior
5 augustus 2017 om 14:30 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -