Actie Vreven doet ADO DH de das om tegen FC Twente

13 oktober 2006 Nog geen reacties
Na onze voorbeschouwing van vanochtend ontvingen wij een mailtje van ene Jonny. Hij wist ons te melden dat Twente helemaal niet op de counter zou gaan voetballen. Na 90 minuten voetbal in het Zuiderpark moeten we hem gelijk geven.

FC Twente wilde in tegenstelling tot vorig jaar nu wel met de drie punten naar huis. Dat dit ook gelukt is, heeft ADO Den Haag vooral aan zichzelf te danken. Aanvoerder Stijn Vreven bracht zijn ploeg met een domme actie in de problemen. Zijn medespelers konden het team hierna met geen mogelijkheid meer opzwepen.

FC Twente was in het begin van de wedstrijd de meest gevaarlijke ploeg. Robert Zwinkels, die door de blessure van Josh Wagenaar in het doel stond, moest een paar keer ingrijpen. De derde Haagse keeper kan dan ook terugzien op een goede wedstrijd. ADO Den Haag wilde ook graag voetballen en kwam er zo af en toe uit. Het scheelde weinig of de Haagse ploeg was via twee corners op een voorsprong gekomen.

Het leek een geslaagde avond te worden nadat Michael Mols zich van zijn directe tegenstander wist te ontdoen en in de 38e minuut de 1-0 binnentikte. De Tukkers waren iets dreigender, maar Frans Adelaar kon met weinig zorgen zijn team voor de tweede helft opwarmen.

De tweede helft werd alleen een drama voor iedereen die alles wat geel en groen is een warm hart toedraagt. ADO Den Haag kon geen aanval meer opzetten. Helemaal mis ging het toen Stijn Vreven in de 57e minuut zijn reflexen niet meer onder controle had. FC Twente leek zeker te scoren, maar de Belg sloeg de bal met zijn arm uit het doel. Het resukltaat was een penalty voor Twente en een rode prent voor de Haagse aanvoerder. Blaise N`Kufo verzilverde de strafschop.

ADO Den Haag wist geen enkele raad met de man minder. Alsof Twente met twee keer zoveel spelers speelde wisten ze elke bal te bemachtigen/ De 1-2 van Bakircioglü was dan ook een logisch vervolg op wat zich op het veld afspeelde.

Ook na de voorsprong van Twente leek de Haagse ploeg geen enkel sprankje aanvalsdrift te hebben. Twente zakte iets terug, maar bleef de gevaarlijkste ploeg. ADO Den Haag restte niks anders dan een roemloze ondergang in het eigen Zuiderpark. FC Twente won zijn eerste uitduel van dit seizoen.

Het ongeluk lijkt zich op te stapelen. Door zijn rode kaart kan Stijn Vreven volgende week niet tegen zijn oude club FC Utrecht spelen. Of Christiaan Kum wel mee doet iis de vraag, De verdediger verliet nog voor rust het veld met een lichte hersenschudding.