Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO Den Haag bevestigt vertrek Langenbach


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

10 mei 2006 Nog geen reacties

Het gerucht dat Robert Langenbach bij ADO Den Haag vertrekt klopt inderdaad. ADO Den Haag heeft  via de officiele website van de Haagse club bekend gemaakt dat de algemeen directeur per 1 september de club verlaat.

Langenbach zelf over zijn opstappen: "Op het gebied van marketing en communicatie is eveneens de nodige vooruitgang geboekt. Het imago en daarmee het merk ADO Den Haag heeft de voorbije jaren een aanzienlijke verbetering ondergaan. Met onder andere hoofdsponsor Zorgverzekeraar DSW en official partner Hommerson Casino’s mag de club rekenen op de steun van grote bedrijven, die geloven in de kansen rond en de kracht van ADO Den Haag. Daarnaast is – door het ontplooien van diverse activiteiten voor de Haaglandse samenleving – in samenwerking met de gemeente Den Haag de sociaal-maatschappelijke rol van ADO Den Haag versterkt. Inmiddels is ADO zelfs door de KNVB uitgeroepen tot één van de vijf meest maatschappelijke clubs van Nederland."

"De club verkeert nu in de volgende fase van het groeiproces, waarbij vanuit deze basis moet worden voortgebouwd. Aangezien mijn ambities meer liggen bij het opbouwen van een organisatie, ben ik tot de conclusie gekomen dat de tijd nu rijp is om plaats te maken voor een opvolger. In overleg met en op verzoek van de Raad van Commissarissen zal ik – zeker met het oog op de sluiting van de transfermarkt – tot 1 september aanstaande aanblijven."

"Na zes jaar werkzaam te zijn geweest voor ADO Den Haag, heb ik mijn hart verpand aan deze club. ADO is een wezenlijk onderdeel geworden van mijn leven, waardoor ik komende seizoenen nog veelvuldig op de tribune van het Zuiderparkstadion en het nieuwe stadion zal zijn te vinden."

De tekst en uitleg die Langenbach geeft, doet geloven dat het feit dat hij meer een opbouwer is de hoofdreden van zijn vertrek is. Toch lijkt zoiets onwaarschijnlijk met het oog op het nieuwe stadion, want het is waarschijnlijk om te geloven dat Langenbach het nieuwe stadion graag als directeur mee had gemaakt. Ook is ADO Den Haag nog niet op het punt waar de club graag heen wil. Wellicht is het geen toeval dat gisteren bekend werd dat Sjaak Troost, een van de directeuren van Feyenoord, vertrekt bij de Rotterdammers, maar dat is alleen maar gissen. Ook gaan er geruchten dat er onrust is binnen de top van club.

Ruurd de Boer over het vertrek: "Wij betreuren het vertrek van Robert Langenbach ten zeerste, maar respecteren zijn besluit. Dat hij tot 1 september aanblijft, stellen wij dan ook op prijs. Wij hebben grote waardering voor hetgeen de organisatie onder leiding van Langenbach heeft bereikt en kijken met veel genoegen terug op de prettige samenwerking."

ADO Den Haag kan nu op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Of de positie van Frans Adelaar nog veranderd met het huidige nieuws is de grote vraag. Langenbach zelf zegt dat er voor Adelaar niks verandert.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24