ADO Den Haag - Sheffield: 2-2

8 augustus 2006 Nog geen reacties
ADO Den Haag heeft in zijn zevende oefenwedstrijd een gelijkspel geboekt tegen de Premiar League-club Sheffiel United. De Hagenezen gingen met achterstand de rust in, maar konden die in de tweede helft bijna in winst omzetten.

Sheffield had in de eerste helft het meeste balbezit, maar de Haagse verdediging hield stand. Geklungel in dezelfde defensie zorgde er alleen wel voor dat Sheffield speler Leigterwoord in de 39e minuut de score kon openen. Martha en Saavedra communiceerde slecht, wat vaker is voorgekomen. De Engelse aanvaller kon na dit misverstand de bal overnemen en stiftte deze over Postma heen.

De Haagse selectiespelers Den Ouden en Rijaard speelden vreemd genoeg met jong ADO Den Haag mee op de aftrap. Frans Adelaar zei dat hij Den Ouden buiten de selectie heeft gelaten omdat hij met andere dingen bezig is. Nieuwe clubs misschien? De reden waarom Rijaard niet bij de a-selectie zat, is nog niet bekend.

ADO Den Haag toonde in de tweede helft veerkracht. Sheffield bleef het meeste in balbezit, maar ADO Den Haag maakte gelijk en kwam vervolgens op voorsprong. Linksback Loumpoutis leidde de gelijkmaker in. De Griek rushde over de linkerflank om vervolgens een goede voorzet op het hoofd van Mols af te geven. Mols kopte de bal op en lat, waarna Delorge in de rebound wel scoorde. Dezelfde Loumpoutis nam de 2-1 helemaal voor zijn eigen rekening. Weer stoomde de Griek op en liet vervolgens een kanonskogel op het Engelse doel los. Keeper Bennett was kansloos op het mooie schot van de nieuwe Haagse aanwinst. Even later was Delorge na een mooie steekpass van Mols zelfs dichtbij de 3-1.

Het lukte ADO Den Haag niet om de voorsprong vast te houden. Nadat de verdediging een Engelse bal voor het doel niet kon wegwerken, was het Sheffield-speler Hulse die beide ploegen in de 76e minuut op gelijke hoogte bracht.

Een gelijkspel tegen een ploeg uit de hoogste divisie is natuurlijk geen schande. Toch blijft de verdediging een zorgenkindje. Ferrie Bodde die na rust een linie terugschoof ten koste van Angelo Martha kon hier ook geen verandering in brengen. Maar het Haagse middenveld geeft meer vertrouwen voor het duel tegen Heerenveen wat over een kleine twee weken op het programma staat.