ADO Den Haag waait langs FC Dordrecht

18 januari 2008 6 reacties
ADO Den Haag heeft een kleine revanche genomen op de eerdere 5-0 slachtpartij bij FC Dordrecht. De Haagse ploeg won thuis met 2-1 van de Schapenkoppen.

Zoals al eerder is opgevallen draait ADO Den Haag een wisselvallig seizoen. In september van dit jaar verloor ADO Den Haag met maar liefst 5-0 van en in Dordrecht. Wie de wedstrijd van vandaag tegen dezelfde Zuid-Hollanders heeft gezien vraagt zich af hoe dat ooit heeft kunnen gebeuren.

Vooral de eerste helft had FC Dordrecht helemaal niks te zeggen. ADO Den Haag bepaalde het spel en doelman Zwinkels kon in de rust met een smetteloos schoon tenue de kleedkamer opzoeken. Zijn club stond op dat moment op een comfortabele 2-0 voorsprong en speelde tegen tien man nadat Sequeira twee keer geel had gekregen.

Hans van de Haar zette zijn ploeg in de 22e minuut op voorsprong nadat hij een voorzet van Daryl Janmaat binnentikte. Drie minuten voor de thee kopte Dordtenaar Bart van Muyen een voorzet van Mimoun El Kadi langs zijn doelman in zijn eigen doel.

De tweede helft was van mindere kwaliteit. In een winderig Forepark kon FC Dordrecht zelfs nog terugkomen tot 2-1 waarna het nog een onnodig spannend kwartiertje werd.

Door deze overwinning staat ADO Den Haag op 12 punten achterstand van koploper RKC dat zelf gelijk speelde. De residentieclub bivakkeert wel nog steeds op de zevende plaats.