Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

ADO Den Haag-Stormvogels/Telstar 4-0


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

6 mei 2006
ADO Den Haag won zaterdagmiddag in het Zuiderparkstadion het oefenduel met Stormvogels/Telstar met 4-0. Bij de rust leidde de thuisclub al met 3-0. Nieuweling Laurent Delorge en de op proef zijnde Konstantinos Loumpoutis lieten een zeer redelijke indruk achter.
De nieuwsgierigheid hoe het de nieuwe gezichten in de ploeg zou vergaan maakte het treffen toch in zekere mate interessant. De met bijna duizend man opgekomen aanhang kwamen zeker niet bedrogen uit.

Toegevoegde waarde
Laurent Delorge, de van de kersverse Belgische kampioen Anderlecht afkomstig Belg, gaf al snel zijn visitekaartje af. In de negende minuut lanceerde hij met een steekpass Eljero Elia, die prompt scoorde. Voor snelle, gretige en goed anticiperende medespelers is Delorge een kracht van toegevoegde waarde. In de tweede helft zou dat minder uit de verf komen, omdat zijn medespelers niet meer over de benodigde energie beschikten om de snelle driehoekscombinaties met succes voort te zetten.

Voordelig
Ook de op proef zijnde Griek Konstantinos Loumpoutis toonde een aantal aspecten, dat voordelig kan zijn voor de Haagse ploeg. De van FC Twente afkomstige linkerverdediger pakte veel ballen af, was zijn tegenstander vaak een stap voor en gooide af en toe het spel ‘open’ met een pass over de breedte van het veld. Zijn eerste actie leverde al een open doekje op van het publiek. Hij passeerde zijn directe tegenstander Marcio Junqueira met een lob en pikte de bal zelf weer op om het spel voort te zetten. En verder had de ingooi van de veel professionaliteit uitstralende Loumpoutis de waarde van een verre pass langs de linkervleugel.

Gedreven
ADO Den Haag maakte in de eerste helft toch een redelijk gedreven indruk in het vriendschappelijke duel dat deels in het teken stond van het ‘vol maken’ van het lopende seizoen en ook in zekere mate werd gespeeld met het oog op het nieuwe seizoen. Opmerkelijk trof de thuisclub Stormvogels/Telstar ook in de voorbereiding elkaar in het Zuiderpark. Toen won de als zestiende geëindigde bezoekers met 4-3. De verrassing van toen zat er ditmaal al snel niet meer in. Na 25 minuten had ADO Den Haag al een voorsprong opgebouwd van 3-0. Na de openingstreffer van Elia verdubbelde Roy Stroeve de score. En Eljero Elia bekroonde zijn gretige optreden met een prachtschot, dat 3-0 betekende.

Lager
Na de rust was er een iets minder doel gericht spelend ADO Den Haag te zien. Het tempo lag ook wat lager, waardoor Stormvogels/Telstar iets meer aandeel in de wedstrijd kon opeisen. Combineren deden de bezoekers wel aardig, doelgericht waren de acties zelden. Toch moest de na rust voor Jaroslav Drobný ingevallen Dorus de Vries met een aantal reflexbewegingen zijn doel schoon houden. Dat ADO Den Haag toch nog tot scoren kwam dankte het aan een knappe voorbereiding van de als invaller voor Aleksandar Rankovic debuterende Levi Schwiebbe en Roy Stroeve. Zij manoevreerden Edwin de Graaf (ingevallen voor Angelo Martha) in de vrije ruimte naar het doel van Stormvogels/Telstar. De uit de spits terugvallende Eljero Elia creëerde nog meer ruimte voor de oprukkende De Graaf, die zijn schuiver in het doel zag eindigen.

Links

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Peet Bijen

Laatste wedstrijd

Logo Sparta Rotterdam Logo ADO Den Haag
6-0
22 november 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo SC Heerenveen
28 november 2020 om 20:00 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 9 - 24
2 Vitesse 9 - 22
3 Feyenoord 9 - 21
4 PSV 9 - 20
5 FC Twente 9 - 18
6 Heerenveen 9 - 17
7 AZ 8 - 14
8 FC Groningen 9 - 14
9 FC Utrecht 8 - 10
10 Sparta R'dam 9 - 9
11 PEC Zwolle 9 - 8
12 Willem II 9 - 8
13 Heracles 9 - 8
14 VVV-Venlo 9 - 8
15 RKC Waalwijk 9 - 6
16 ADO Den Haag 9 - 4
17 FC Emmen 9 - 3
18 Fortuna Sit. 9 - 3