Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO verliest niet meer maar mist nog creativiteit


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

5 september 2020 2 reacties

Sprankelend is het nog niet, maar ADO heeft de voorbereiding zonder nederlaag afgesloten.

 

Een week voor de eerste competitiewedstrijd uit bij Heracles is wel duidelijk hoe ADO aan de eredivisie gaat beginnen, schrijft het AD. Normaal gesproken zal het team nauwelijks afwijken van de opstelling waarmee hij Aleksander Rankovic gisteren speelde.

 

Dat de Servische trainer voor een 4-4-2-systeem kiest, leek al een tijdje vast te staan. Maar tegen Sparta bestond het centrale duo op dat viermansmiddenveld voor het eerst uit Kees de Boer en Dante Rigo.

 

De Boer was daar al een zekerheidje. Toen Lex Immers nog onder contract stond bij ADO, stond De Boer naast hem. Vorige week tegen AZ had de Volendammer John Goossens naast zich.

 

Kort na dat duel met AZ werd duidelijk dat PSV’er Dante Rigo aan de selectie zou worden toegevoegd. De 21-jarige Belg is net als De Boer een jonge middenvelder. Samen moeten zij de handschoen oppakken binnen het nieuwe ADO. Rigo nam in zijn eerste wedstrijd voor ADO meteen de corners.

 

Maar rondom de grote groep nieuwe, jonge spelers die hun plekje binnen het elftal van ADO proberen te veroveren, staat ook nog een clubje ervaren krachten, aldus de krant. Eén van hen is Michiel Kramer. De spits lijkt de strijd om het aanvoerderschap te hebben gewonnen en is weer een vaste waarde in Den Haag.

 

,,Ik voel me goed”, zei hij na het duel met Sparta. ,,We hebben een goede voorbereiding gehad en hard getraind. Ik heb het gevoel dat we allemaal super fit zijn.”

 

Kramer ziet ook dat het nieuwe ADO vooruitgang aan het boeken is. ,,Het voetballende gedeelte kan nog beter, maar daar werken we ook hard aan. Je ziet dat we stapjes maken en hopelijk kunnen we dat vasthouden. Dat is ook nodig, want we moeten meer vastigheid krijgen. Als dat lukt, gaan we ook meer kansen creëren en hopelijk meer scoren.”

 

Want als het gaat om het creëren van mogelijkheden is er voor ADO nog wel wat te winnen. De ploeg van Rankovic is ongeslagen gebleven in de voorbereiding en dat laat zien dat het qua organisatie al aardig in elkaar steekt, maar van de vier doelpunten die het tegen Vitesse, AZ en Sparta maakte, kwamen er drie uit een dood spelmoment. 

 

Tegen Sparta benutte Kramer net als tegen Vitesse een penalty. ,,Tot nu toe lag de focus vooral nog op positioneel goed staan”, zegt de spits verder in het AD. ,,Naar het doel toe moet het in mijn opzicht nog veel beter. Maar ik merk dat het snel wordt opgepikt als we dingen aankaarten die nog niet goed gaan. Dat is positief.”

Lees meer over

Reacties

tim jonk

Vorig seizoen hadden we ook een scoringsprobleem met bijna alle doelpunten uit dode spelmomenten, eigenlijk heeft Ado wel heel erg vaak dat probleem de laatste jaren, dat er geen goede scorende spitsen zijn Johnson deed het even aardig en El Khayati deed het goed daarom stonden we die jaren er nog redelijk voor. En nu? Kramer is geen productieve spits en Arweiler nog niet goed genoeg voor de basis van Utrecht, is maar gehuurd voor een jaartje.

Door een sterke productieve voorhoede kom je hoger op de ranglijst dan met dat sukkelen met gemiste kansen door onmacht. Een of twee doelpunten tegen, dan verlies je al, je krijgt niet elke wedstrijden het geluk van pennalties of vrije trappen rond de 16. Door een scorende spits voorin en behoorlijke vleugels, komt ook je verdediging niet zo veel onder druk te staan.

Een, liefst twee redelijk tot goede diepe spitsen brengen je waar je wil zijn, het linker rijtje of top rechter rijtje. Dit zou pas een goede investering zijn, ze moeten die chinezen eens onder druk zetten en ze wijzen op het afgelopen seizoen, ze zijn als de dood voor het degradatie spook.
Zondag 6 september 2020 om 10:15 uur

Barend

In ieder geval kun je het nemen van een penalty aan Kramer overlaten. Hard en laag in de hoek (aan doelmans linkerhand).
Zondag 6 september 2020 om 00:52 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Vandaag om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 Graafschap 35 - 59
6 ADO Den Haag 34 - 58
7 NAC Breda 35 - 51
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 34 - 45
13 VVV-Venlo 34 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 35 - 33
17 TOP Oss 35 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 34 - 24