Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO ziet toekomst zonnig ondanks verlies


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

27 november 2018 13 reacties

ADO Den Haag heeft over het afgelopen seizoen 3,1 miljoen euro verlies geleden.

 

Dit resultaat ligt in lijn met het voorgaande jaar, maar is duidelijk beter dan het verlies van 4,5 miljoen euro dat was begroot, meldt de club. 

 

ADO zegt dat het mede dankzij grootaandeelhouder United Vansen stappen heeft gezet in de richting van financieel herstel.

 

,,Dankzij een constructieve samenwerking met China en de in het vooruitzicht gestelde kapitaalinjecties van de grootaandeelhouder heeft ADO in alle rust kunnen bouwen aan een sterke selectie, een stabielere organisatie en een verbetering van de financiële basis. Een basis waarop de komende jaren verder kan worden gebouwd aan een gezond en succesvol ADO.''

 

De bedrijfsopbrengsten stegen afgelopen seizoen ten opzichte van het seizoen ervoor met 5 procent naar 16 miljoen euro. De kosten hielden echter gelijke tred door het versterken en uitbreiden van de selectie. Mede dankzij het sportief succesvolle seizoen 2017-2018 zullen dit seizoen de bedrijfsopbrengsten en het bedrijfsresultaat naar verwachting verder stijgen. 

 

,,ADO Den Haag leeft weer in de regio Haaglanden en daarbuiten. Sponsoren willen weer verbonden zijn met de club. Tevens zullen door een hogere klassering de mediagelden omhoog gaan'', valt verder te lezen Ten slotte zullen onder meer de transferinkomsten omhoog gaan door de transfer van Bjørn Johnsen. ADO blijft als opleidingsclub streven naar het opleiden en laten debuteren van talenten uit de Haagse regio.

 

United Vansen blijft benadrukken dat het aandeelhouder is van ADO Den Haag voor de lange termijn en ook dit en volgend seizoen (deels) kan bijspringen.

Reacties

Oudhaags

Ze kunnen moeilijk zeggen dat ze zeer negatief zijn over het verlies, dat schijten ze in dr eigen broek, zolang het kan door modderen en zij hun eigen zakken kunnen vullen vinden ze het prima, het het klootjes volk loopt er wel achteraan.
Donderdag 29 november 2018 om 09:35 uur

VAKKIE-l

Ook zullen volgens Manders de cijfers over het huidige seizoen rood zijn. Maar de club gaat er ook vanuit dat de bedrijfsopbrengsten verder stijgen en de transferinkomsten ook omhoog gaan, mede dankzij de transfer van Johnsen naar AZ. Ze hebben als doel gesteld om drie tot maximaal vier jaar nodig te hebben om ADO in de zwarte cijfers te krijgen
Woensdag 28 november 2018 om 20:07 uur

Dhfcdh

Boekjaar loopt van Jan tot Jan
Woensdag 28 november 2018 om 19:25 uur

AussieAdo

@rd
Wan(g)beleid (misplaatst grapje, maar toch) absoluut (geen grapje).

HB is ziek
Woensdag 28 november 2018 om 19:21 uur

AussieAdo

What a fukkin` debacle
Who is behind this stupid story that turns everything around the other way?
Woensdag 28 november 2018 om 19:18 uur

RemcoW

@VAKKIE-l

Welk boekjaar precies? Want als ik je redenatie moet geloven (het valt onder een ander boekjaar), krijgen we dus komend jaar met de resultaten een meevaller?
Woensdag 28 november 2018 om 19:10 uur

VAKKIE-l

@rd.. klopt niet helemaal wat je zegt, de transfers van Johnsen en Ebuehi vallen ook in een ander boekjaar.
Woensdag 28 november 2018 om 14:24 uur

rd..

@RemcoW

Maar ja, ik vrees dat Manders anders redeneert helaas. Die denkt: `een speler is vervangbaar`. Nu vangen is een kleiner gaatje naar de 0,00 resultaat aan het einde van het jaar.

Ik zie ook niet ineens een andere bron geld die kan worden aangeboord dan het verkopen van spelers. Misschien eens met John de Mol gaan zitten. Kijkje achter de schermen. Een soap. Whatever. Want een soap, dat blijft het.
Woensdag 28 november 2018 om 13:53 uur

RemcoW

@GroenGeelHart070

Dat zijn idd reële bedragen. We lopen alleen tegen een probleem aan bij verkoop; we zijn ze kwijt. Becker & Kanon kunnen beide heel belangrijk zijn, en El Khayati is simpelweg de speler waar het team om draait. Als we dat soort spelers kwijtraken, hoeveel geld we er ook voor krijgen, gaat het lastig worden om soortgelijke spelers te krijgen die snel hun draai kunnen vinden in dit team.
Woensdag 28 november 2018 om 13:22 uur

GroenGeelHart070

@HJ: voor Ebuehi is een opleidingsvergoeding ontvangen. Hierbij kwam ook een bonus per dag aanwezigheid op het WK als speler van ADO. Ik dacht totaal ca. 3 ton ontvangen, misschien weet iemand anders het exact.
Tja we zullen dus moeten verkopen. El Khayati heeft een stijgende transferwaarde, momenteel 4 miljoen. Kanon kan ook voor minstens 1,5 miljoen vertrekken.
En áls Becker de werklust van afgelopen zaterdag elke wedstrijd laat zien, dan kan hij ook nog een mooie transfer maken vermoed ik.
Woensdag 28 november 2018 om 12:46 uur

HJ

Ebuehi is gratis weg gegaan...
Aflopend contract dus ik weet niet wat je bedoelt rd?
En Johnsen; die 1,9 mil gaat niet direct in de kas; een deel zal afgedragen worden...
Woensdag 28 november 2018 om 10:48 uur

rd..

Van wanbeleid wil ik overigens niet spreken. Er komt gewoon te weinig uit de markt, zelfs in deze economische tijd. Dan weet je je plek. Dat is al decennia het verhaal.
Woensdag 28 november 2018 om 09:33 uur

rd..

Echt gewoon heel slecht nieuws. Als je een forse financiele `meevaller` als Johnsen hebt gehad en Ebuehi, dan zou je verwachten dat het toich wat dichter bij nul ligt. Je weet nu ook dat je meer salaris moet betalen om `bij te blijven`. Je hebt weliswaar meer seizoenkaarten verkocht maar dat blijft allemaal in de marge blijft qua opbrengsten... Je kunt alleen maar concluderen dat het financieel alleen beter zal gaan als ADO Den Haag bij de vleet goeie spelers gaat verkopen. En die hebben we niet. Meedoen om de prijzen doen we ook niet. Er moet een nieuwe grasmat in (let op: dat gaat worden uitgesteld). Zal ook nog wel een marktconforme huurverhoging komen van de gemeente. Laat de helft van deze zaken uitkomen, en er verschijnt gewoon geen licht aan het einde van de rode tunnel.

Het feit dat men meer geld gaat krijgen als opleidingsvergoeding voor jonge spelers die vertrekken zullen druppels op de gloeiende plaat zijn.

Slecht nieuws. Aandelen worden minder en minder waard hierdoor en die Chinezen zullen nooit en te nimmer de handel verkopen voor minder dan ze er zelf voor hebben betaald. Hun eer te na. maar het is ook steeds minder waard.

Paniekvoetbal in de vorm van het verkopen van El Khayati ligt op de loer.
Woensdag 28 november 2018 om 09:32 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23