Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Arzbach weg vanwege Wetzel-soap


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

8 april 2008 23 reacties
ADO Den Haag verliest binnen 1,5 jaar tijd voor de derde keer een algemeen directeur. Interimmer John Arzbach legt als gevolg van de Wetzel-soap per direct zijn functie neer.

Eerder vandaag bracht Elf al het gerucht dat Arzbach niet langer bereid is de leiding van de Haagse club op zich te nemen. Dit zou hij vanmorgen aan zijn personeel hebben medegedeeld.

“De raad van commissarissen heeft mijns inziens de afgelopen periode mijn bevoegdheden als algemeen directeur niet erkend. Hierdoor is voor mij een onwerkbare situatie ontstaan.” Laat de hoofdrolspeler als een van de twee redenen voor zijn vertrek weten.

De tweede oorzaak is een verschil van mening met de RvC die Wetzel de technische baas van de club wil maken: “We hebben een sterk uiteenlopende visie over het technisch beleid en bijbehorende organisatorische invulling.” Hij lijkt hiermee achter de huidge manager Peter Hofstede te staan, die in die constructie weinig meer te doen heeft. Pierre Heijnen een andere visie op het technisch beleid: “Wij zijn van mening dat die verantwoordelijkheid bij de nieuw aan te stellen hoofdtrainer behoort te liggen.”

De algemeen directeur van ADO Den Haag wilde de komst van Wetzel daarom al niet fiatteren. De Haagse raad van commissarissen heeft een akkoord met de trainer bereikt, maar om de transfer door te laten gaan, is de handtekening van Arzbach nodig.

Het is voor de derde keer sinds september 2006 dat de algemeen directeur van ADO Den Haag met een conflict opstapt. In 2006 pakte Robert Langenbach zijn biezen na een aanvaring met toenmalig RvC-voorzitter Ruurd de Boer. Afgelopen september deed zich hetzelfde voor met Piet van der Pol. Inmiddels is de raad van commissarissen vernieuwd, maar lijkt een goede taakafbakening nog steeds niet gemaakt.

Arzbach trad afgelopen september aan als vervanger van Piet van de Pol. Sindsdien leidde hij de club door een woelige periode die de ene na de andere crisis kende. Zijn aanstelling was van tijdelijke aard, maar een poosje terug werd zijn contract nog verlengt. Inmiddels kan de residentieclub dus weer op zoek naar een nieuwe directeur.

Reacties

geer

niemand moet meer gaan naar die honden
Woensdag 9 april 2008 om 15:42 uur

Vak G

Mijn gevoel zegt nu....:  Dag Dag ons ADO..... t word gekaapt door mensen die graag macht willen hebben en die geen club hart/ gevoel hebben bij ADO...
Woensdag 9 april 2008 om 12:00 uur

vak Q

de achternaam van die beoogde nieuwe directeur a.i. wekt ook weinig vertrouwen; De BOER
Woensdag 9 april 2008 om 09:36 uur

tuin

de reactie van de RvC is ook wel veelzeggend
dat ze binnen enkele dagen een nieuwe directeur a.i. hebben er wordt een heel vies spelletje gespeeld
Woensdag 9 april 2008 om 00:47 uur

KOOS

IK BEN ER ELKE WEDSTRIJD TROU BIJ MAAR IK GA NIET MEER IK LAAT ME EIGEN NIET OPLICHTE DOOR DIE ZOOITJE DAAR.HET ENIGSTE WAT ONS RED IS MARTIN JOL EN DAN MOET DIE WETZEL MAAR ASISSTENT WORDEN WANT DAT VOND TIE GEEN SCHANDE TOCH? NOU ALS JOL NIET KOMT DAN IK OOK NIET MEER DE GROETJES MAZZZLLLLLLLLLLLL
Dinsdag 8 april 2008 om 21:40 uur

Vak G

@ ADOsexual

Wij zijn het helemaal eens!!
Dinsdag 8 april 2008 om 21:40 uur

Pino

Wat gebeurd er allemaal jongens!?

Wat een poppenkast
Dinsdag 8 april 2008 om 21:02 uur

Bokkie

@Gerard: met alle respect, maar "Dit gaat allemaal een staartje krijgen" Haha, dat moet wel de meest voorspelbare voorspelling zijn van alle voorspellingen die ooit zijn gedaan
Dinsdag 8 april 2008 om 20:07 uur

ADOsexual

Vak Q & G

200% mee eens, mocht het haalbaar zijn (wat het dus niet is) dan absoluut GEEN Jol if Ringelreet & Jansen go with the territory...... NO WAY.

Er moet gewoon een bom onder de huidige structuur gezet worden. IEDEREEN moet opkrassen. En wat je vooral NIET wilt is 1 vrouw/man verantwoordleijk laten zijn voor je hele technische beleid. Niet omdat het machtsconcentratie betkent maar omdat dat veels te hoge werkdruk is.

Wat je moet hebben is een bestuur dat bestaat uit hoofdzakelijk een Algemeen Directeur, een Technisch Directeur (dat moet je Hofstede maken) voor het lange termijn beleid, en een hoofdtrainer die over de Eerste selectie gaat. En voor de rest GEEN KIP die er nog wat over te makken heeft: geen RvC, geen toezichthouders blablablabla. Die SSO, RvC en dergelijke moeten weg. En de NV structuur slaat ook nergens op want we maken geen geld, FCDH is een club die gewoon structureel geen omzet maakt en dus geen harde winsten genereert. DAT is de realiteit waarvanuit je moet redeneren. Gewoon, rationele, nuchtere, Hollandse handelsgeest: voor wat hoort wat, als het niet loopt dan trek je de stekker eruit. DIE mentaliteit.

Eventueel dat je een second-level bestuurslaag eronder zou kunnen maken die bestaat uit de commercieel directeur, en de directeur stadionzaken en zo, plus een klein secretariaat/administratie. Maar GEEN zijtakken of meervoudige lagen in de bedrijfsstructuur. Het moet een hele kleine, transparante organisatie zijn. En de hand moet op d eknip gehouden worden. Een Algemeen Directeur zoals Jorien van den Herik zou goed voor ons zijn. een zakenman die weet hoe je een bedrijf moet runnen. Kom je uit bij V/d Kallen maar die vertrouw ik eerlijk gezegd net zoveel als Ringelenburg en Jansen.... Je moet een neutrale man hebben die zich er inhoudelijk niet teveel mee gaat bemoeien maar het overlaat aan de echte vakmensen (de technisch directeur en de hoofdtrainer), anders krijg je Ringeliaanse toestanden...
Dinsdag 8 april 2008 om 20:04 uur

Gerard

@ Arthur: Wat een wijsheid! Ik neem aan dat dat jouw mening is echter het ligt zéér ver van de waarheid.
Vd Kallen wil de buit en de gemeente (lees: Heynen) wil van het hele gedoe af en wel snel ook.
vd Kallen heeft lak aan alle schuldeisers en probeert de boel te forceren door zich op te werpen als redder en Wetzel (begrijp me goed: geen slechte keus) aan te stellen. De (andere) investeerderscombi was al ver met Jol en staat nu voor paal. 
Dit gaat allemaal een staartje krijgen
Dinsdag 8 april 2008 om 20:02 uur

k*tclub (maar wel de mijne)

@Vak G & vak Q: Martin Jol willen we natuurlijk allemaal wel, maar inderdaad niet als Van Ringelenstein dan weer om de hoek komt kijken met in zijn slipstream zijn holmaat Rob Jansen en al die andere badgasten. 
Het zou gewoon het beste zijn als die hele kliek die er nu zit gewoon oprot want ik vertrouw er geen een uit dat rijtje. Laat V/d Kallen het dus maar doen en dan echt schoon schip maken. 
Wetzel moet ons maar terug brengen naar de eredivisie waarna Jol - een paar seizoenen later - ons kan klaarstomen voor de subtop van die eredivisie.  
Dinsdag 8 april 2008 om 20:01 uur

ADOsexual

@ Nix

We zijn het GEHEEL eens. Het oude ADO tenue terug, en als uit tenue geheel wit. Net als 2 jaar terug, die was mooooooi. Dat shirt ligt netjes in m`n kast, koester ik echt... Ga ik ook inlijsten denk ik.
Dinsdag 8 april 2008 om 19:51 uur

Vak G

Ik dacht het niet.. dan heb ik liever Wetzel ... als dat dan zou betekenen dat we Ringelenstein (en Jansen) niet zouden krijgen... maar goed de RvC moet ook weg... schandalig na 1,5 jaar op zoek naar de 4de diricteur schande!!!
Dinsdag 8 april 2008 om 19:44 uur

vak Q

@FCDHHCF: ALS Jol komt - let wel ALS (want ook Arzabach zegt dat hij het had willen PROBEREN en meer niet) - maar goed, ALS Jol dus komt dan krijgen we Van Ringelenstein (en Jansen) er gratis bij, zitten we daar op te wachten dan?

Dinsdag 8 april 2008 om 19:38 uur

FCDHHCF

Opsodemieteren met die v/d Kallen bedoelde ik..
Dinsdag 8 april 2008 om 19:21 uur

FCDHHCF

Wat lul je nou dom Arthur...Arzbach was de man die Jol binnen wilde halen!
Open met die v/d Kallen!
Dinsdag 8 april 2008 om 19:20 uur

arthur

opgeruimd staat netjes! 
zó legt arzbach ongewild meteen ook de hele schaduw-constructie bloot waarin allerlei mensen toch nog aan de touwtjes willen trekken in plaats van dat door van der kallen (en pierre heinen) en wetzel te laten doen. 
Wat zij alledrie gemeen hebben is dat zij gewoon eerlijk handelen en niet allerlei belangetjes en lijntjes met alles en iedereen hebben; alledrie zijn ze onafhankelijk, van der kallen financieel, wetzel en heinen geestelijk.
met arzbach is een belangrijke pion in dat enge ouwe kliek-schaduwspel en ook casino-verhalen meteen verdwenen.
en dat hofstede eventueel weg moet nu lijkt me ook geen enkel probleem: aardige gozer maar als td gewoon veel te licht en onervaren.
zoals van der kallen werkt, zet hij nu na wetzel (had na zijn 8 ton in december 10 tegen 1 ook meteen zijn contacten met wetzel) ook meteen een eigen krachtige algemeen directeur neer en dan kan hij, en kan de club, tenminste weer vooruit! 
Dinsdag 8 april 2008 om 18:41 uur

Nix

@ADOsexual: ja, dat zou zo maar kunnen en dan over een paar jaar het originele ADO terug in de rood-groene shirts, witte broeken en zwarte kousen! (dat is altijd nog beter dan een of ander FC Haaglanden of zo)
Dinsdag 8 april 2008 om 18:25 uur

MARTIN

MARTIN JOL BINNE HALE NU GELIJK     EN OPLEURE MET DIE HELE RAAD VAN COMMISARISE DIE MAKEN DE CLUB KAPOT    EN MARTIN JOL DIE NEEMT DE SPONSORS WEL MEE EN LAAT HEM MAAR LEKKER ZE GANG GAAN  DIE MAN DIE GAAT T MAKEN    IK ZAL NIET ZEGGEN GELIJK MAAR BINNE 2   OF 3 JAAR  MOET JE IS KIJKEN MARTIN JOL MOET NU BINNE GEHAALD WORDEN EN LAAT WETZEL MAAR ZE ASSISTENT WORDEN MARTIN JOL YOU NEVER WALK ALONE
Dinsdag 8 april 2008 om 18:16 uur

ADOsexual

@ Nix

Let maar op, vanavond krijgt FCDH het genadeschot.
Dinsdag 8 april 2008 om 18:02 uur

Nix

Dat is 1 lege stoel, vanavond bij het crediteurenoverleg...
Dinsdag 8 april 2008 om 17:29 uur

ADOsexual

Dit gaat helemaal nergens meer over. Trek de stekker er maar gewoon helemaal uit... Gewoon een Vrouwen Voetbal Vereniging ADO Den Haag. Alles opheffen, iedereen ontslaan en we gaan door met het Ladies elftal. Sarina Algeheel Directeur!!!!
Dinsdag 8 april 2008 om 17:29 uur

Bokkie

Hahaha, wat een klucht is dit geworden! Zelfs in menig Afrikaans land is de "politieke" situatie overzichtelijker!
Dinsdag 8 april 2008 om 15:46 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Morgen om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24