Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Bij ADO Den Haag is een wonder vereist


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

9 maart 2020 12 reacties

ADO Den Haag kan zich in strijd tegen degradatie weinig meer veroorloven.

 

Door de nederlaag tegen AZ (4-0) kwam degradatie voor ADO weer wat dichterbij. De ploeg vecht vrijdag thuis tegen Fortuna Sittard voor zo’n beetje de laatste kans. Bij verlies dreigt een gitzwart perspectief, schrijft het AD.

 

Zijn dochtertje Emmi, nog geen week oud, heeft Tom Beugelsdijk tot nu toe geen slapeloze nachten bezorgd. Zorgen heeft de verdediger vooral over ADO en dat al veel langer. ,,Deze club mag niet degraderen”, zegt hij na de 4-0 bij AZ. ,,Het is mijn toekomst, het is mijn club. Ik speel hier vanaf mijn tiende en van degradatie wil ik geen deel uitmaken. Ik wil ervoor zorgen dat de club erin blijft.”

 

De nummer 4 van ADO vertelt het met een ernstig gezicht. De lach die hij zo vaak aan zijn kont heeft hangen, is ver weg in Alkmaar. Beugelsdijk begint er na een polsbreuk voor het eerst sinds half december aan een wedstrijd. Hij houdt heel wat tegen, maar kan in een onsamenhangend elftal de zorgen niet verlichten. ,,Degraderen zou een ramp zijn. Voor de fans, voor de spelers, voor iedereen.”

 

Toch tekent die ramp zich voor zijn ogen al af. Met vijf Britten op het veld – een eredivisierecord – is ADO kansloos tegen AZ. De vele nieuwe spelers maken het team niet beter. Het verschil met Fortuna Sittard (zestiende) en PEC Zwolle (vijftiende) is met acht wedstrijden te gaan zeven punten. FC Twente heeft nog een puntje meer. Om niet rechtstreeks te degraderen moet ADO de komende weken één club inhalen.

 

,,We hebben bijna geen tijd meer”, zegt Alan Pardew na weer een deceptie. De trainer oogt geïrriteerd en lijkt het ook niet meer te weten. Terwijl algemeen directeur Mohammed Hamdi het sportieve lot van de club afgelopen winter in zijn handen legde. Hamdi had net zijn meerjarenplan af. Het komt neer op: terug naar natuurgras, trainen in het Zuiderpark en ADO structureel in het linkerrijtje.

 

Daar is geld voor nodig. Een degradatie zou een fikse streep door de rekening betekenen. Hoewel de Chinese grootaandeelhouder UVS al heeft gezegd de club in goede en in slechte tijden te blijven steunen, zullen de inkomsten afnemen.

 

Nu prestaties uitblijven, zijn tijdens thuiswedstrijden al steeds meer groene stoeltjes te zien. Het is wellicht een voorbode van vrijdagavondvoetbal voor halflege tribunes in de eerste divisie. Hoewel het gevaar van degradatie al jaren boven de club hangt, heeft ADO bij een stap terug ook nog eens een dure eredivisiehuishouding. Dat maakt het perspectief gitzwart. De jeugd breekt maar niet door en vooral contracten van ervaren spelers lopen door. ,,Of ADO moet zeggen: Tom wegwezen”, zegt Beugelsdijk, die komende zomer dertig jaar wordt. ,,Het is heel lastig. Ik hoop dat ze me hard nodig hebben. Al wil ik daar eigenlijk nog niet over nadenken.”

 

Dat geldt voor meer spelers. Neem middenvelder Lex Immers. Net als Beugelsdijk kind van de club. Waar Beugelsdijk in Alkmaar terugkeert, ontbreekt de 33-jarige Immers vanwege fysieke klachten. Zijn knie speelt steeds op. Het bevestigt voor hem de lastige situatie. ,,Sta je zesde, zevende of achtste voel je minder pijntjes dan wanneer je tegen degradatie vecht. Dat zit in je kop.”

 

Toch is ook Immers strijdbaar. Net als John Goossens. tegen AZ eveneens afwezig, hoopt hij er vrijdag weer te staan. ,,,Ik loop er ook niet voor weg, ik heb vaker in deze situatie met ADO gezeten. We moeten sterk zijn en verder gaan. Natuurlijk kijk ik naar de toekomst, absoluut wel, maar ik heb nog een tweejarig contract bij ADO. Dat ga ik natuurlijk ook niet zomaar weggooien. Het seizoen duurt ook nog lang genoeg.”

 

Of het nog lang spannend is, zal vrijdag blijken. Dan vecht ADO thuis tegen Fortuna voor misschien wel de laatste kans. ,,Een finale”, zegt Beugelsdijk. ,,Dan kunnen we op vier punten van Fortuna komen, of anders… Daar wil ik niet over nadenken. Daarna krijgen we nog FC Twente, FC Emmen en PEC Zwolle. Daar houd ik me aan vast.”

(bron: AD)

 

Reacties

Erwin 070

gewoon vizier richten , op de kkd , deze wedstrijdjes nog effe weg kauwen., jammer maar terecht. ben benieuwd wat voor onzin dit keer onze Chinezen vrienden ons voorschotelen.
Dinsdag 10 maart 2020 om 15:49 uur

MiG

Het vorige bestuur was misschien ruk, maar Hamdi blijkt ook te licht voor zijn functie. Dat was ook een reden waarom niet iedereen achter zijn aanstelling stond; te weinig ervaring. Aan Hamdi hebben we Pardew en zijn vreemdelingenlegioen te danken. Dus ook door hem stevenen we nu op rechtstreekse degradatie af. Het verbaast mij ook nog steeds dat mensen vertrouwen hebben in onze Chinese vrienden. Zij zullen hun ware gezicht tonen als we straks daadwerkelijk zijn gedegradeerd want dan gaan we hoe dan ook zien wat ze met de club van plan zijn.
Dinsdag 10 maart 2020 om 10:01 uur

Freek

@Erwin 070
Advocaat heeft echt een haags hart, zit alleen niet op de juiste plaats.
Maandag 9 maart 2020 om 21:49 uur

Erwin 070

dick advocaat , een Haags hart ???
nooit iets van gemerkt.
Maandag 9 maart 2020 om 21:45 uur

Freek

@KaleHans,
Je slaat de spijker op zn kop, jarenlang wanbeleid dat kan je het huidige bestuur niet aanrekenen, geen of slechte scouting, commercieel directeur die ook te weinig heeft gebracht, afgelopen seizoen veel mazzel gehad met el Khayati en Becker, afgelopen jaren veel mazzel gehad met niet bepaald goed voetbal, degradatie zit er nu dik in, het slechtst voetbalballende team van de ere-divisie we staan nog niet waar we horen te staan, nl als laatste. Nu tijd om te gaan bouwen aan een nieuw team, en hopelijk met een nieuwe eigenaar, nieuwe trainer, voor sprookjes en wonderen ga ik wel naar de Efteling.
Maandag 9 maart 2020 om 19:14 uur

KaleHans

@ oudhaags, volgens mij is de situatie waar de club nu in zit te danken aan het vorige bestuur en staf, scouting e.d. En daar zit nu een hele nieuwe club en die kan je mijns inziens niet de schuld geven van de situatie waarin de club nu zit!!!
Manders, Groenendijk en de scouting en commerciele zaken hebben allemaal zitten slapen en hebben volgens mij gedacht "het komt nog wel goed".
Wees blij dat daar nu een nieuwe club mensen op zit die de club uit het slop willen/moeten trekken, deze club ook alweer wegsturen heeft totaal geen zin.
Ook onze eigenaar had aan zijn jasje getrokken moeten worden door Manders en de zijnen dat we er zonder goeie verse aanwinsten niet zouden gaan redden.
Dankzij de Chinezen zit er nu een continent Engelsen .......... gegokt en helaas verkeerd gegokt.
Als je het niet erg vind blijf ik mijn club trouw, zit in je bloed of niet. Ik heb meerdere degradaties en promoties meegemaakt en in die hoek zit onze club nu eenmaal............ het grote geld dat in Den Haag zit gaat helaas nooit naar het voetbal maar naar andere sporten. Daar zit o.a. de grootste uitdaging voor de nieuwe commerciele directeur. Jeugdspelers uit Den Haag en omstreken (en van de jeugdopleiding club zelf worden weggetrokken naar Sparta, Ajax, Feijenoord en nog meer clubs en daar ligt de grootste uitdaging voor de nieuwe scouting. Ik vind het niet zo gek dat de vorige hoofd scouting en commerciele man zijn weggestuurd. Het zal inderdaad nog een tijd duren voordat dat allemaal op orde is, maar als ze nu niets gedaan hadden dan was het bij het oude gebleven.............. ik ben blij dat men daar stappen in maakt nu, en ik baal als een stekker dat we gaan degraderen maar schuif dat niet af op het huidige bestuur!!!
Maandag 9 maart 2020 om 18:31 uur

MiG

Vitesse en Heracles waren `nu of nooit` Die 4 punten had je extra moeten hebben. Dan was het verschil 3 punten geweest en had ik er nog wel in durven geloven, zelfs nog in plek 15. Maar het is al eerder gezegd: je staat waar je staat omdat je zulke wedstrijden niet naar je toe weet te trekken. Daarom moet ik ook eerst nog maar eens zien dat je van Fortuna wint.
Maandag 9 maart 2020 om 18:06 uur

Freek

De waarde van de club daalt met de minuut, hopelijk zien de chinezen dat ook in en verkopen ze de club, want ook de komende jaren zullen de tekorten alleen meer oplopen, mijn advies aan de chinezen, UVS neem je verlies, want winst zal Ado nooit maken, het wordt nu tijd voor de Haagsche investeerders, R.Jansen, J.v. Zweden, M.v.d.Kallen, J.v. Ringelenstein, Jan-Hermen de Bruijn, D. Advocaat
allemaal miljonairs met een Haags Hart.
Maandag 9 maart 2020 om 17:05 uur

eddyverm

Geloof er ook niet meer in, zeker niet met die pipo die nog steeds probeert omm niet te verliezen, sta je 3 - 0 achter, wesselt hij 2 aanvallers voor 2 aanvallers. Mafkees
Maandag 9 maart 2020 om 16:01 uur

Oudhaags

Het bestuur heeft het laten gebeuren, de omhoog gevallen heren, hebben het na v.d. Kallen laten gebeuren ,omdat ze chinezen dollar tekens zagen, iedereen heeft 3 jaar lang lopen graaien,bewust of onbewust omdat men dacht het is goed zo,zonder maar enig benul te ,en verstand van voetbalzaken te hebben, hoe staat het met de delegaties die naar china zijn gegaan om daar de voetbal scholen op te zetten zodat talenten kunnen doorstromen.............non non non. En wij supporter hebben het al 3 jaar aan zien komen, er is totaal geen beleidgevoerd, onze fout is dat wij het hebben laten gebeuren, als wij eerder protest hadden gegeven was het waarschijnlijk niet zo ver gekomen, dat is nu achteraf gezien een grote blunder, leuke spandoeken, maar te weinig rendement aan protest spreuken.Het is nu te laat het is over en uit het ADO sprookje, want dat er sprookjes bestaan is nu wel duidelijk, het hele ADO bestuur bestaat uit sprookjes vertellers, Behangse lekker de komende jaren.
Maandag 9 maart 2020 om 15:55 uur

Ptje

Ik verheug mij gewoon vast op Almere, Telstar, Go ahead, Volendam en de Jong teams
Maandag 9 maart 2020 om 15:16 uur

KaleHans

Ik geloof niet in wonderen, alleen in inzet, strijd, aanvallen en scoren en anders ga je het gewoon niet redden!!! Dus Pardew verander je strijdplan en laat deze groep ook is aanvallen in plaats van alleen maar verdedigen en leunen op een eventuele/schaarse counter en op spelhervattingen...................
Maandag 9 maart 2020 om 12:20 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Morgen om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24