Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

`Zorgen bij ADO en Fortuna het grootst`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

23 november 2020 4 reacties

Het piept, het kraakt en na bijna iedere wedstrijd staan de onderste clubs met lege handen.

 

De ploegen onderin de Eredivisie maken een dramatische indruk. Waar Fortuna Sittard en ADO Den Haag na een slechte start de trainer de laan uitstuurden, mag Emmen-trainer Lukkien blijven waar hij zit. Het drietal clubs verlangt naar een opsteker.

 

Wie dacht dat het bij VVV-Venlo niet erger kon na de historische 13-0 nederlaag, moet eens een kijkje nemen bij de onderste drie van de competitie, schrijft Elf Voetbal.

 

Om te beginnen bij Fortuna, waar de laatste uitoverwinning dateert van december 2018, bijna twee jaar terug. Coach Hofland de laan uitsturen was voor de clubeigenaar de gemakkelijkste oplossing.

 

ADO Den Haag draait al een aantal seizoen onderin mee en moet met deze selectie echt gaan vrezen voor lijfsbehoud. Tegen Sparta was zichtbaar dat het ontslag van Rankovic de ploeg geen goed heeft gedaan. ADO is een vreemdelingenlegioen dat veel te weinig kwaliteit heeft en waar geen leider opstaat of de ploeg bij de hand neemt.

 

De onrustige gang van zaken achter de schermen zal ook de spelersgroep beïnvloeden. In Den Haag wachten en hopen ze op een positief resultaat, maar de kans dat een nieuwe rel zich aankondigt is vele malen groter, aldus het voetbalblad.

 

Daarbij zijn VVV-Venlo en RKC ook ploegen die zich niet veilig voelen, al lijkt er daar meer kwaliteit rond te lopen. Hoe je het ook wendt of keert: Fortuna en ADO zitten in zwaar weer, terwijl Fortuna en Emmen nu virtueel degraderen.

 

Emmen heeft voornamelijk pech en heeft een elftal dat het iedereen lastig kan maken. Daar zal de ploeg van Lukkien zich aan vastklampen, hoewel ook daar de punten niet vanzelf komen. Bij Fortuna en ADO zijn de zorgen het grootst.

Reacties

ADO73

Het ligt aan het hele beleid.
Jol dacht ff wat talentjes bij elkaar te scharrelen, leuk trainertje ervoor die hij nog lekker kon kneden, komt allemaal wel ff goed.

Natuurlijk moest je gaan verjongen en een frisse wind laten waaien, maar je had een veel betere combinatie moeten maken tussen talent en ervaring.

Je kan het deze pikkies (want dat zijn het) helemaal niet kwalijk nemen, het is eigenlijk een soort "jong ADO" met een ervaren doelman.

Daarnaast heeft Jol bepaald (op 2 spelers na) wat de selectie moest worden. Hoe kan je nou tegen een (ook nog eens onervaren) trainer zeggen hier heb je een bak talentjes en handhaaf jij je ff in de eredivisie?

Het ontbreekt het bij onze FC al jaren aan lange termijn beleid, elk jaar is het weer de grote goocheltruc, selectie te laat op orde, enz. En elk jaar verschuilen we ons dan weer achter het kopje "geld". Leg mij dan uit waarom wij met 6-0 van Sparta verliezen met een lagere begroting die net weer in de eredivisie komt kijken. Waarom?? ---> Visie en een lange termijn beleid!

Je kan voor deze groep Hans Klok zetten samen met assistent Hans Kazan en dan degradeer je nog rechtstreeks. Ik durf me zelfs af te vragen wat wij tegen een SC Cambuur of een De Graafschap zouden doen als resultaat, want het spijt me, maar ik denk dat we een ploeg hebben wat door kan als "Jong ADO" in de Keuken Kampioen Divisie. Nou zou dat op zich nog draagvlak hebben gehad voor de lange termijn, als al deze spelers gekocht zouden zijn, maar de helft is gehuurd en ben je dus einde seizoen ook weer kwijt.

Mijn visie: zak maar voor een jaar of twee terug naar de Keuken kampioen divisie en ga jonge spelers uit eigen jeugd voor langere tijd vast leggen met wat ervaring eromheen en ga bouwen aan een goede selectie voor de langere termijn, steek heel veel aandacht in je jeugdopleiding, zodat er genoeg aanwas is. Zet een trainer voor de groep met ervaring en geef die man een paar jaar de tijd om iets te bouwen. (Rome was ook niet in één dag gebouwd)

Ga één duidelijk trainbaar systeem spelen en zorg dat elke speler zich in kan passen.

Daarnaast als je spelers langer vast hebt liggen, kan je de huid ook dur verkopen zoals dat heet. We moeten stoppen met spelers voor een appel en een ei de deur uit te laten lopen.

Ook in de top moet je helemaal willen vernieuwen met alleen mensen met een HAAGS hart en geen gelukszoekers en andere zakkenvullers.

Wanneer houdt het wanbeleid eens een keer op???!!!
Dinsdag 24 november 2020 om 12:12 uur

Lekkâh voetbal kèke

RF klopt en de kleuren, lijkt er wel op.
Maandag 23 november 2020 om 21:31 uur

RF

Zal t aan de kleuren liggen?
Maar....hamdi en jol hebben een plan..
Niemand snapt t plan van ze en pardew, ranko en brood konden geen fluit met de selectie van t vaardige Technische duo.
Maandag 23 november 2020 om 19:36 uur

Alexander

Het piept en het kraakt, dat klopt helemaal. Maar al jaren onderin?
19/20 17e
18/19 9e
17/18 7e
16/17 11e
Maandag 23 november 2020 om 15:41 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24