Blunders bezorgen NAC 0-2 winst

8 september 2006 Nog geen reacties
Inmiddels kan er gezegd worden dat ADO Den Haag flink in de problemen zit. Ook de derde wedstrijd van de competitie is verloren gegaan. En dit uitgerekend tegen de enige ploeg die nog onder de Haagse club stond, NAC Breda.

Doordat ADO Den Haag terecht met 0-2 ten onder ging staat de ploeg nu stijd onderaan met als enige club nog geen enkel puntje op zak. Begon ADO Den Haag de vorige wedstrijden nog goed, vandaag was vanaf minuut een al duidelijk dat het een hopeloze zaak zou worden. De kersverse aanwinst Pascal Bosschaart begon zijn loopbaan bij de residentieclub erg slecht door al in de eerste minuut onnodig balverlies te lijden. Door deze persoonlijk fout was de weg voor Leonardo vrij om binnen een minuut een 0-1 voorsprong op het scorebord - dat niet werkte - te zetten.

Via Saavedra was ADO Den Haag een paar minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar daarna was het gebeurd met de Haagse aanvalsdrift. In plaats van dat de selectie goed wakker was geschud, werden er nog twee persoonlijke fouten gemaakt. Ten eerste was het Bakkati die onnodig balverlies leed en even later deed Ferrie Bodde hetzelfde. Omdat Rigters en oude bekende Edwin de Graaf hun vizier niet op scherp hadden staan, bleef de schade beperkt.

ADO Den Haag zelf kwam er eigenlijk weinig aan te pas. Het middenveld ging gelijk op tegen die van Den Haag, maar aanvallend kon er weinig bereikt worden. Zowel Kolk als Delorge konden hun tegenstander een op een niet uitspelen en verder kon er tikkend ook geen gaatje worden gevonden.

Na de rust gooide NAC alles op de verdediging. Doordat de witte muur van NAC-spelers daardoor nog groter werd konden de jongens in het geelgroen geen enkel gaatje vinden. ADO Den Haag had wel het overwicht, maar echte kansen leverde het niet op.

Omdat de gifbeker helemaal leeg moest, kon NAC in het Haags Kwartiertje ook nog eens de voorsprong verdubbelen. Alberto Saavedra was nu de speler die dom balverlies leed, waardoor Rigters er vandoor ging. De Spaanse verdediger trok hierna in het strafschopgebied aan de noodrem. Wiedemeijer zag er een penalty in en stuurde Saavedra van het veld. Edwin de Graaf maakte het af door de penalty raak te schieten.

Invaller Mark de Vries leek even later nog de 1-2 te scoren, maar de scheidsrechter had een handsbal gezien en keurde het doelpunt af. Niets anders dan een troosteloze aftocht werd daarna de eindbestemming van de Haagse selectie. Of er na deze verschrikkelijke competitiestart nog maatregelen genomen worden, wordt nu de grote vraag. Het spel van ADO Den Haag was ondermaats, al leken de spelers wel alles te geven. Volgende week moet de residentieclub naar RKC en dat is nog een relatief makkelijk duel als je naar het programma wat daarop volgt, kijkt.