Den Haag kan het Twentse anti-voetbal niet afstraffen

17 september 2005 Nog geen reacties
De wedstrijd was zelfs nog live op TV, maar Jan-Paul Saeijs verwoorde het goed tegenover het AD: De meeste mensen zullen halverwege wel gezapt hebben naar hart van Nederland. ADO Den Haag speelde geen goede wedstrijd, maar speelde beter dan FC Twente. Dat het uiteindelijk 0-0 werd was niet verdiend, we hadden moeten winnen. Twente speelde alsof ze aan een puntje genoeg hadden om Europees voetbal te spelen, er zat werkelijk geen dreiging in hun spel. De spelers waren na afloop dan ook dolgelukkig met de puntendeling. Na deze wedstrijd hebben we 4 punten uit vier wedstrijden, dat is een redelijk gemiddelde. Maar als je naar Sparta en Heracles kijkt die het een stuk beter doen, dan moeten er toch meer punten gepakt worden. A.s. woensdag tegen Ajax zal dat moeilijk worden, maar daarna spelen we tegen Willem II (uit) en RKC (thuis). Ook dat zal niet makkelijk worden, maar er zijn zeker kansen. Den Haag begon de wedstrijd goed, al snel moest de Twentse verdediging een bal van de lijn halen na een kopbal van Saeijs. Hierna bloedde het duel al snel dood. Tot de rust was er niks te beleven in het Zuiderpark. Na de rust werd het ietsjes beter. Er kwamen wat kansjes voor Elia en Mols. Maar echt gevaarlijk waren hun schoten niet. Even later kreeg Rankovic een dot van een kans, deze kwam voort uit de rebound van een inzet van Elia. Maar Rankovic kreeg het voor elkaar om de bal vanaf twee meter op de lat te poeieren. De Haagse terreinknechten mogen van geluk spreken dat de lat niet doormidden brak. Tien minuten voor tijd kreeg Twente de enige kans van de wedstrijd. Tijdens een scrimmage voor het doel kon onze vriend N'Kufo vrij intikken. Hij maaide alleen over de bal. Den Haag behield wel gewoon het veldoverwicht en mocht nog drie corners nemen pal voor tijd. Een herhaling van de wedstrijd tegen Heerenveen bleef uit en dus konden beide teams gaan douchen met een gelijkspel. Klik hier voor de wedstrijd details van ADO Den Haag - Twente.