Den Haag viert jaarlijks feestje in het Zuiderpark

18 december 2005 Nog geen reacties
Voor de tweede keer achter elkaar vertrok Feyenoord zonder punten uit het Zuiderpark. Sinds de Haagse terugkeer op het hoogste niveau is het de Rotterdammers nog niet gelukt om de volle drie punten in Den Haag te pakken. Vandaag was dat dus weer niet het geval en zorgden onze geelgroene helden voor een vrolijke kerst met een 2-1 overwinning. Gelijk vanaf de eerste minuut liep Feyenoord al achter de feiten aan. Tommie van der Leegte mocht vanaf de linkerkant voorzetten. De bal belande bij Pascal Boschaart die zonder enige Haagse spelers in de buurt, de bal vrij mocht aannemen. De linksback deed dit alleen via zijn arm, waarna Luinge binnen de minuut ADO Den Haag een strafschop gaf. Geert den Ouden ging achter de bal staan en schoot de bal dicht langs Lodewijks in de rechterhoek. Dit was een goede start, maar natuurlijk waren er dus nog 88 minuten te spelen. De vroege 1-0 gaf nog geen garantie tot succes deze middag. Dit ook gezien het feit dat Feyenoord wel vaker op achterstand komt tijdens zijn competitiewedstrijden. De Rotterdamse ploeg nam na de 1-0 logischerwijs ook direct het initiatief. Tot het strafschopgebied zag het er allemaal gevaarlijk uit, maar daarbinnen kwam het duo Saeijs en Saavedra bijna elke keer als winnaar uit de strijd. Natuurlijk was er ook veel angst voor de acties van Kalou, de speler die vorige week tegen PSV de grootste dreiging vormde speelde vandaag tegen Daniël Rijaard, De Rotterdamse verdediger in Haagse dienst had het niet makkelijk, maar dit gold zeker ook voor Kalou. Rijaard was de Rotterdamse spits meestal net een stapje voor, wat resulteerde in de positiewisseling tussen Boussaboun en Kalou. Alhoewel de Rotterdammers een groot veldoverwicht hadden, ging de ploeg zonder grote kansen te hebben gehad rusten. ADO Den Haag kon terugzien op een goede tweede helft. In de rust werden de Haagse supporters onverwacht verrast door de United Cheers, die toch mochten optreden in de rust. Eerder dit seizoen werd bekend dat de Cheers voorlopig niet in het Zuiderpark zouden terugkeren vanwege ruimtegebrek. De tweede helft ging net zoals de eerste. Feyenoord had het initiatief en ADO Den Haag probeerde zo af en toe te counteren. En net zoals de eerste helft kon Feyenoord ondanks het veldoverwicht geen echt grote kansen creëren. Michael Mols was zelfs nog het dichts bij een doelpunt, maar Lodewijks kon zijn kopbal met moeite pareren. Toch viel de 1-1. Jonathan de Guzman wist aan de linkerkant ruimte voor zichzelf te creëren en een goede voorzet af te leveren. De voorzet kwam op het hoofd van Kalou die de bal het doel inkopte. Angst nam beslag op de Haagse tribunes, zou Feyenoord er nu overheen gaan? Toen Serginho Greene na een kaats via Kuijt alleen op Dorus de Vries afkwam leek een nederlaag in het vooruitzicht. De Rotterdamse verdediger verzuimde alleen te scoren na een goede reactie van De Vries. Toen kreeg Verhoek de bal aan de linkerkant, met een simpele beweging stuurde hij Pascal Bosschaart het bos in waarna hij via de zijkant alleen op de keeper afging. Den Ouden stond voor het doel, weliswaar in de dekking, paraat om de bal erin te schieten, maar Verhoek stond er erg mooi voor en probeerde het vanaf ene meter of twee zelf. Lodewijks kon de bal jammer genoeg het doel uit werken. De corner die eruit volgde werd door de Rotterdamse verdediging tot nog een corner verwerkt. Welsey Verhoek ging bij de tweede corner voor Lodewijks staan, op deze manier hoopte hij de uitkomen van de keeper te voorkomen. Dit trucje lukte, waarna Alberto Saavedra de bal vrij voor zijn neus kreeg. De Spaanse verdediger kopte de bal het doel in, waarmee hij het Zuiderpark tot ontploffing bracht. Alhoewel de Haagse supporters tot twee keer toe dachten dat Roelog Luinge voor het einde floot, duurde de wedstrijd nog tergend lang. Maar Feyenoord kon in de tussentijd niks meer uitrichten waardoor de drie punten dus in Den Haag zijn gebleven. ADO Den Haag pakt drie mooie en belangrijke punten. Klik hier voor de wedstrijddetails en om rapportcijfers aan de spelers te geven.