Eindelijk!

28 oktober 2006 Nog geen reacties
En eindelijk was er feest in het Zuiderpark. ADO den Haag won zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De Haagse ploeg versloeg Heracles met een dik verdiende 2-0.

Van te voren was het strijdplan helder: Als halve moordenaars het veld in, aldus Stijn Vreven. De Haagse ploeg liet ook gelijk vanaf het begin zien dat er voor Heracles eigenlijk niks te halen viel. Zowel de Hagenezen als de Almeloërs gingen met het nodige gif de wedstrijd in. Maar het was de Haagse ploeg die aanviel. Heracles gooide het achterin potdicht en had 90% van de tijd 9 man achter de bal.

Voor ADO Den Haag was het zaak om door de zwart-witte muur heen te breken. Dat lukte som aardig en vooral Santi Kolk en Michael Mols waren in de eerste helft gevaarlijk. Ook Heracles verliet een keer zijn eigen helft en schoot op de paal. De grootste kans was nog voor Eljero Elia. De aanvaller kwam vrij voor Pieckenhagen, maar wist de Duitse goalie niet te passeren. Afgelopen woensdag hielp Elia tegen Ajax een zelfde soort kans om zeep.

Na rust kreeg Elia weer een aantal kansen, maar al dan niet met een paar verdedigers aan zijn shirt, kreeg hij de bal niet in het doel. Santi Kolk lukte dat na bijna een uur spelen wel. Na een pass van Mols was het doel zo goed als open en zette hij zijn ploeg een voorsprong. Een bevrijdend doelpunt, zowel voor Kolk, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte, als voor heel Den Haag.

ADO Den Haag bleef ook na het doelpunt domineren en toen Heraclied Everton in de 59e minuut rood kreeg, kon het niet meer mis gaan. Zoals gezegd heeft Elia moeite met scoren. Maar laat het uitgerekend de jonge aanvaller zijn die vlak voor tijd de bevrijdende 2-0 in het doel schoot. Aan Elia`s reactie te zien, was voor hem het doelpunt ook een zware last die van zijn schouders viel.

ADO Den Haag won dus dik verdiend zijn eerster wedstrijd van het seizoen. Om de stemming er goed in te houden tonen we nog wat statistieken. Het was niet alleen de eerste overwinning, maar ook de eerste keer dat er in het Zuiderpark niet verloren werd. Bovendien hield ADO Den Haag voor het eerst de nul achterin. Robert Zwinkels werkte een bal tegen de paal en had voor de rest eigenlijk maar weinig te doen. Deze overwinning smaakt naar meer. En dat komt goed uit, want de komende weken staan de wedstrijden tegen Excelsior en Sparta op het programma.