Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Fan Club ADO Den Haag: steun de acties


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

28 september 2006 Nog geen reacties
26 september is er weer een klankbordoverleg geweest, in het supportershome, tussen een afvaardiging van de supporters en bestuursleden (John van Ringelensteijn, John Weenink en Ben Jan van der Klis) van FC Den Haag. Er stonden 3 punten op de agenda:

• Verbod bijwonen bekerwedstrijd tegen ajax
• Supportershome nieuwe stadion
• “Gereserveerde plaatsen” nieuwe stadion

Verbod bijwonen bekerwedstrijd tegen AJAX

N.a.v. de laffe actie van de ajax-supporters in ons supportershome hebben de burgemeesters van Den Haag en Amsterdam besloten om beide supportersgroepen voor 2 jaar te weren uit elkaars stadion.
Gezien het feit dat wij het raar vinden om gestraft te worden voor iets wat anderen hebben aangericht hebben wij om steun verzocht van het bestuur om de bekerwedstrijd bij te kunnen wonen. Het standpunt van het bestuur is echter dat men zich kan vinden in het besluit en wij dus niet naar deze wedstrijd toe kunnen.
Wanneer men wel z’n steun had uitgesproken richting de supporters had het vragen om een kort geding over deze zaak kans gemaakt. Het bestuur wenst ons echter niet te steunen in deze zaak.
De supportersvereniging is het hiermee pertinent oneens.

Supportershome nieuwe stadion
John Weenink die na het vertrek van Robert Langenbach is benoemd tot stadion manager had de bouwtekening meegenomen met daarop de plaats van het supportershome. De afmetingen van het nieuwe supportershome zijn 27 bij 4.5 meter = 121 vierkante meter. Het huidige supportershome beslaat een oppervlakte van 240 vierkante meter. Uitgangspunt van het nieuwe stadion is om gemiddeld ongeveer 12000 bezoekers te krijgen. Een verdubbeling van het huidige aantal bij de wedstrijden van Den Haag. Wel 2 keer zoveel toeschouwers in het nieuwe stadion echter de grootte van het supportershome wordt gehalveerd.
Het bestuur was hierover best wel verrast en totaal niet op de hoogte van de huidige afmetingen van het home. John Weenink gaf aan dat uitbreiding met een ruimte van 4.5 bij 5 meter misschien nog mogelijk zou zijn. Daarnaast gaf John aan dat de totale kosten van het nieuwe stadion 27 miljoen euro bedragen en de gemeente een flinke vinger in de pap heeft over de ruimtes in het nieuwe stadion.
Voor ons is het nieuwe supportershome zoals ingetekend door de architect onacceptabel en we hebben aangegeven dat winkeliers- en bewonersverenigingen hiermee niet blij zullen zijn want het is aantrekkelijker om in een leuke kroeg in Voorburg te gaan zitten dan buiten in de kou een drankje te moeten drinken in het stadion omdat er een kippenhok is neergezet.
Het bestuur beloofde dat men nog in gesprek zal gaan over de nieuwe ruimte, wij adviseren ze daarnaast om eens een kijkje te gaan nemen bij clubs als Heerenveen, Utrecht en RBC om te zien welk formaat home er voor hun supporters is neergezet.

“Gereserveerde plaatsen” nieuwe stadion
In het Zuiderpark is het momenteel zo dat wanneer je een kaartje hebt voor bijvoorbeeld Noord dat je daar kan gaan zitten waar je wil op Noord. M.a.w. je kan altijd bij je vrienden gaan zitten.
Op onze vraag hoe dat in het nieuwe stadion is geregeld werd door het bestuur geantwoord dat er in principe met vaste plaatsen wordt gewerkt. Wij hebben aangegeven dat we voor bepaalde vakken uitzonderingen op deze regel willen zodat iemand die eens een vriend meeneemt of bijvoorbeeld zijn zoon gewoon bij elkaar kan gaan zitten. Uitgangspunt van bestuur is dat men probeert zo veel mogelijk plaatsen te verkopen d.m.v. seizoenskaarten en als een vak vol zit hierbij gereserveerde plaatsen te hanteren. Het nieuwe Midden Noord zal achter de goal worden geplaatst echter een groot gedeelte van de supporters zal lange zijde willen zitten. Wij hebben verzocht om een eigen vak op het midden van de lange zijde zodat we nog steeds bij elkaar kunnen gaan zitten wanneer men een seizoenskaart neemt en niet naast een vreemde die ineens besluit om vanwege het nieuwe stadion ook maar een seizoenskaart te nemen.
We hebben aangegeven dat er behoorlijke problemen kunnen gaan ontstaan wanneer je een vaste plek krijgt en niet meer kan gaan zitten waar je wil zoals nu het geval is. Toezeggingen hebben we niet gehad echter zal wel voordat het bestuur seizoenskaart- en clubcardhouders gaat aanschrijven eerst nog een overleg plaatshebben d.m.v. een klankbordoverleg.

Conclussie
Terugkijkend op dit laatste overleg kan de supportersvereniging niets anders concluderen dan dat er naar de supporters slecht tot niet wordt geluisterd. Ja, we mogen op een klankbordoverleg meepraten, maar de uitkomst is vaak dat ze toch hun eigen gang gaan.
Wij zijn de achterban, wij waren er toen we 16e stonden in de eerste divisie en wij mogen braaf onze dure euro’s afstaan, echter in deze belangrijke punten worden we weer (met het nieuwe home zelfs letterlijk) in de kou gezet.
Als het bestuur t.a.v. deze punten geen ander standpunt in gaat nemen dan zal de Supportersvereniging zich genoodzaakt zien om in actie te komen.

Wij rekenen op jullie steun bij de komende acties !!

De supportersvereniging

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Vandaag om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 Graafschap 35 - 59
6 ADO Den Haag 34 - 58
7 NAC Breda 35 - 51
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 34 - 45
13 VVV-Venlo 34 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 35 - 33
17 TOP Oss 35 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 34 - 24