Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Hoe kan nieuwe trainer weer punten pakken?


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

5 december 2019 3 reacties

Hoe gaat het de opvolger van Fons Groenendijk lukken om weer punten te halen?

 

,,In zo’n situatie moet je eerst even heel goed kijken waar in de groep de zwaktes liggen”, adviseert André Wetzel. De huidige trainer van de Haagse amateurclub HVV was in het seizoen 2008-2009 trainer van ADO Den Haag en is in het topamateurvoetbal twee keer halverwege het seizoen ingestapt bij een club die tegen degradatie vocht.

 

,,Ik ben ooit in februari bij HBS ingestapt. Daar heb ik me toen ook eerst goed laten voorlichten. Ik heb een paar dingen anders gedaan, waarna we de eerste vijf wedstrijden wonnen. Bij AFC heb ik het in december overgenomen. Toen hebben we na de winterstop nog een periodetitel gewonnen. Belangrijk is dat je zo goed mogelijk door de eerste drie, vier wedstrijden heen komt”, zegt hij in het AD.

 

Om zo goed mogelijk aan die klus te beginnen, moet je de nieuwe trainer volgens Wetzel dicht bij huis zoeken. ,,Het liefst ga je als nieuwe trainer met je voorganger in gesprek. Als iemand nu weet waar de zwaktes van ADO liggen, is Fons Groenendijk het. Hij kan het beste uitleggen hoe het met de discipline binnen de selectie is gesteld, hoe fit iedereen is en hoe de sfeer binnen de groep is. Dat moet je zo snel mogelijk in beeld zien te krijgen.”

 

Als de opvolger eenmaal goed in kaart heeft gebracht hoe de huidige selectie in elkaar steekt, moet hij volgens Wetzel eerst voor een realistische speelstijl kiezen. ,,Natuurlijk kan een nieuwe trainer wat teweeg brengen binnen de spelersgroep. Hij kan de discipline aanhalen of andere jongens de kans geven, maar het belangrijkste is dat hij realistischer gaat spelen. Daar moet de ploeg wel heel fit voor zijn, maar je zoekt naar alles wat een resultaat kan beïnvloeden, dus daar hoort fitheid ook bij. Het voordeel is wel dat er nog veel tijd is. Het is pas december.”

 

Clubicoon Lex Schoenmaker maakte tot twee keer toe een seizoen af nadat een trainer vertrok. Hoewel hij in het eerste geval al een trainersduo vormde met Rinus Israel toen Israel vertrok. ,,Ik heb toentertijd niets veranderd”, vertelt hij. ,,Wij hadden een selectie die er alles aan deed om beter te worden. De belangrijke wedstrijden wonnen we. De opdracht was: ‘zet het verdedigend dusdanig neer dat je het achterin zo goed mogelijk dichthoudt’. Zelf krijg je altijd wel een paar kansen. Dat is goed gelukt, we werden vijftiende en bleven erin.”

 

Schoenmaker denkt dat de nieuwe trainer daar ook op kan vertrouwen. ,,Ik denk wel dat ADO nu nog voldoende kwaliteit heeft om het ook op die manier aan te pakken. Het is lastig om Nasser El Khayati, Sheraldo Becker en Wilfried Kanon te vervangen, maar paniek is altijd een slechte raadgever. ADO heeft ook bij Vitesse gewonnen en tegen Heerenveen hebben ze laten zien dat er veel in zit.”

 

 

 

 

Reacties

Hagenees

Zwakke schakels genoeg beugelsdijk meijer bakker Goossens hooi kramer Laat die nou is buiten het elftal
Donderdag 5 december 2019 om 17:04 uur

skrens

Gewoon mij laten doen.
Donderdag 5 december 2019 om 15:46 uur

Oudhaags

Ja en dat dichthouden achterin is het grootste probleem, Meijers , Beugel ,Bakker zijn wel de zwakste schakels , opzeggen dat contract.
Donderdag 5 december 2019 om 12:57 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
20 april 2024 om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24