Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Immers aanvoerder en andere veranderingen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

3 augustus 2020 2 reacties

Het oefenduel met MVV was nog niet je dat, maar anders is het al wél bij ADO Den Haag.


Een nieuw systeem, een betere rechtsback, eindelijk weer een frivole spelmaker en kansen voor de jeugd, schrijft het AD in vijf hoofdstukken.

 

Immers aanvoerder

In wat afgelopen seizoen het oudste elftal van de eredivisie was, zijn nog veel gezichten hetzelfde. Toch lijkt de hiërarchie direct anders, zo bleek vrijdag in een snikheet Maastricht. Hoewel Aaron Meijers - begonnen aan zijn negende seizoen bij ADO Den Haag - weer 'gewoon' als linksback speelde, was Immers aanvoerder. Hij moet met collega-middenvelder John Goossens leidinggeven.


Dat de band van arm naar arm gaat, is een vingerwijzing naar wat er aan het veranderen is. ADO Den Haag gaat verjongen en daarbij zijn de verhoudingen niet meer zoals ze lang waren. Zo kan Meijers de komende weken concurrentie verwachten van Boy Kemper, één van de veelbelovende nieuwe krachten. Als de Volendammer straks weer fit is, kan hij voor nog meer verschuivingen in het elftal zorgen.

 

Tactisch flexibel

Nieuwe trainer Aleksandar Rankovic wil ook pas aan het eind van de voorbereiding over de opstelling beginnen. Dat heeft hij meermaals laten vallen, net als dat hij niet aan een systeem gebonden is. In Maastricht viel op dat ADO Den Haag vanuit 4-4-2 begon, met naast spits Michiel Kramer jeugdspeler Evan Rottier. Zij scoorden niet, maar aan de aanvoer van de flanken lag het niet.

Hoewel Rankovic meerdere speelwijzen gaat uitproberen, wil hij vooral dat zijn team flexibel is. Mocht ADO Den Haag erin slagen Eljero Elia tot een terugkeer te verleiden, ligt het voor de hand om weer met vleugelaanvallers te spelen. Het is natuurlijk waar Rankovic op hoopt. De gesprekken met de linksbuiten lopen, maar voorlopig is het afwachten en dus is er tijd voor probeersels.


Betere back

De eerste speler die Alan Pardew afgelopen seizoen naar ADO Den Haag haalde, was de speler waar ADO Den Haag het minst behoefte aan had. Jordan Spence stond opeens rechtsback, de positie waar Milan van Ewijk voor de winterstop juist een van de weinige aangename verrassingen was. Alleen Pardew vond hem te aanvallend en zag stand-in Dion Malone liever op het middenveld.

Het gevolg was dat Spence vooral moest tegenhouden, wat overigens amper lukte. Van Ewijk werd verhuurd aan Cambuur, maar is nu terug. Net als de aan FC Dordrecht uitgeleende Robin Polley, die ook weer wat ervaring opdeed. De ook pas 19-jarige Van Ewijk is vooral fitter dan toen hij vertrok. Zag hem opstomen tegen MVV. Vol nieuwe energie, precies waar ADO Den Haag behoefte aan heeft.


Frivole spelmaker

Te lang ging het afgelopen seizoen over het gemis van Nasser El Khayati. Een speler die de laatste seizoenen misschien te veel verbloemd heeft, omdat hij wedstrijden met een steekpass of een individuele actie naar zijn hand kon zetten. Voor Rankovic is Samy Bourard wat dat betreft zeker een aanwinst. De van FC Eindhoven overgenomen spelmaker heeft wat frivools in zich, zo bleek vrijdag direct.

Neem de kans voor rust van Yahya Boussakou, één van de weinige hoogtepunten van het moeizame oefenduel. Enige opwinding ontstond na een vroege voorzet van Van Ewijk. Bourard draaide behendig weg bij Shermar Martina om vervolgens van de achterlijn een goede voorzet te geven. De Belg, net zo'n pleintjesvoetballer als El Khayati, creëerde zo een goede kans.

 

Kansen voor de jeugd

De tweede helft tegen MVV leek ADO Den Haag verdacht veel op Jong ADO Den Haag. Natuurlijk kregen jeugdspelers de laatste jaren ook kansen bij ADO Den Haag, maar de laatste die écht doorbrak is nog altijd Danny Bakker. Die liep er nu ook tussen, maar de aandacht ging naar anderen uit. Vooral Sem Steijn. De 18-jarige buffelde op het middenveld en was nog dicht bij het winnende doelpunt.

Een tijdelijke terugkeer naar VVV, of misschien in het spoor van vader Maurice naar NAC: voorlopig lijkt het erop dat de belofte bij ADO Den Haag voor zijn kans kan gaan. Net als de ook pas 18-jarige Rottier. Of wat te denken van buitenspeler Boussakou, die als enige van Rankovic een compliment kreeg. Het bewijs dat er kansen zijn, maar zeker ook komen voor de jeugd.

 

bron: AD/Yorick Groeneweg

Reacties

Ano-Niem

Grappig dat ze de vele voorzetten aanhalen in de eerste helft. Verreweg de meeste voorzetten kwamen van Meijers, ook niet meer de allerjongste. Overigens geen enkele voorzet werd verwerkt tot überhaupt een doelpging van Kramertje.

Ik snap dat Ranko kiest voor een ervaren aanvoerder, maar Lex heeft echt moeite om het te belopen en vraag me af of hij wel een echte leider is binnen het team.
Maandag 3 augustus 2020 om 12:07 uur

Ronnie

Nou ik vond Immers echt de zwakste speler afgelopen vrijdag.
Maar wat te denken van een nieuwe frisse spits erbij.
Als Elia (ik geloof er niet zo in) komt wie gaat dan nu de goals maken.
Rottier kan best een leuke speler worden maar is nu nog veel te licht.
En komt Osman nog of zijn dat gewoon loze namen om de achterban een beetje rustig te houden?
Maandag 3 augustus 2020 om 11:01 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24