Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Inconsistent ADO wil ‘Haagser’ gaan voetballen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

4 november 2019

“Deze week was ADO in een notendop”, verzucht Alfons Groenendijk.

 

De trainer van ADO Den Haag heeft zijn ploeg net een punt zien pakken tegen SC Heerenveen (1-1), waardoor ADO vlak boven de degradatiestreep blijft. Met ‘ADO in een notendop’ verwijst Groenendijk naar de knappe overwinning in Arnhem op Vitesse van een week eerder (0-2), maar ook het bekerverlies van vijf dagen later tegen Fortuna Sittard (3-0).

 

“Het is heel wisselvallig en dat zit ook wel een beetje in deze groep opgesloten. Het is nog niet consistent genoeg”, aldus Groenendijk.

 

Dat ADO zondag niet van Heerenveen wist te winnen, was volgens de ADO-trainer ook een kwestie van ‘geluk’. Beide ploegen waren slordig en creëerden vrijwel geen kansen. Toch scoorde ADO na een uur via Kramer, die een strafschop benutte en daardoor leek het drie punten te kunnen bijschrijven. Een rake kopbal van Heerenveen-verdediger Botman gooide vlak voor tijd echter roet in het eten en daardoor bleef het bij een punt voor ADO.

 

Het gelijkspel bezorgt ADO-middenvelder Lex Immers een slecht gevoel. “Iedereen in de kleedkamer was ‘down’. Maar ik denk ook dat we niet ontevreden mogen zijn met de week, al kijk ik dan niet naar de beker. Als je op voorhand hoort dat je vier punten krijgt tegen Vitesse en Heerenveen, dan zeg je ‘ja’. Al hadden dat er eigenlijk zes moeten zijn.”

 

Als Immers ermee geconfronteerd wordt dat ADO slechts één punt boven de degradatiestreep staat, reageert hij direct: “Dat is zat. Daar teken ik voor aan het einde van het jaar.”

 

Ook Groenendijk is realistisch en verwacht niet dat ADO nog heel veel plekken gaat stijgen. “We blijven dit jaar tussen de onderste vijf, zes ploegen staan, denk ik. Het zal niet zo makkelijk zijn om in het linkerrijtje te komen. Daar moeten we reëel in zijn. We hebben geen ploeg die iedereen op een hoop speelt.”

 

Sterker, zijn ploeg is af en toe wel eens wat ‘te lief’, constateert Groenendijk. “We zijn niet altijd even slim genoeg. Je moet bijvoorbeeld wel eens blijven liggen om een strafschop te krijgen en niet ten koste van alles willen blijven staan.”

 

Blij verrast is Groenendijk dan ook dat de jonge aanvaller Summerville (18) na een uur wél gaat liggen na een lichte overtreding van Floranus. Het levert ADO een penalty op. “Dan zijn ze blijkbaar minder hardleers dan ik dacht”, lacht Groenendijk.

 

Immers kan zich wel in het verhaal van zijn trainer vinden en noemt het spel van ADO af en toe ‘on-Haags’. “We hebben een aantal jongens die liever alles ‘voetballend’ oplost, in plaats van de beuk erin te gooien. Dat geeft niet, want daar moet je een mix van hebben, maar daardoor schort het nog wel eens aan ‘Haags voetballen’.”

 

Immers – geboren in Den Haag en opgegroeid bij ADO – vindt dat hij zijn ploeggenoten moet laten zien wat dat Haagse spel inhoudt. “Als ik de tegenstander ga afjagen en Tommy (Beugelsdijk, ook geboren en getogen in Den Haag, red.) doet dat ook, dan moeten de anderen daarin meegaan. Op die manier zet je de toon.”

 

Het is de manier waarop ADO de punten bij elkaar zal moeten sprokkelen. In totaal moeten dat er volgens Immers 34 worden, om op die manier - na 34 wedstrijden - niet te degraderen. Immers: “Dat aantal is genoeg en dan ben ik tevreden. Maar we hebben nu tien punten, na twaalf wedstrijden, dus we liggen achter op schema.”

(bron: Trouw)

Lees meer over

Reacties

pajam

10e begroting en ambities van Emmen en RKC.....
Dinsdag 5 november 2019 om 07:55 uur

KaleHans

Wil Haagser gaan voetballen???? Volgens mij is dat "Haagser" jarenlang de oorzaak geweest waarom ploegen met poep inde broek naar Den Haag kwamen.
Tegenwoordig voetbalt onze ploeg zelf met poep in de broek......
Het wordt is tijd dat er anders gevoetbalt gaat worden maar ik vrees dat dit onder Groenendijk nooit zal gebeuren!!!! Volgens mij zitten er twee jongens op de bank die echt wel de twee dingen die Immers noemt op de mat kunnen leggen, Bjelica (de beuk erin) en Haye (voetballenden creatief).
Maar ja, die jongens zet Groenendijk er juist niet in............. en hij laat zijn "vriendjes" (Bakker en Meijers) staan. :( :devil:
Maandag 4 november 2019 om 14:15 uur

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Vitesse
22 augustus 2020 om 20:00 uur

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15