Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Interim-directeur drukst met gras


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

12 juli 2019

Henrik-Jan Rinner is nu een maand actief als interim-directeur van ADO Den Haag.

 

De nieuwe leidinggevende van de residentieclub was de afgelopen weken druk bezig met inwerken. "Bij veel dossiers was ik als financieel verantwoordelijke al betrokken, maar nu ben ik als het ware van een centrale verdediger omgeturnd tot spits", zegt Rinner op de website van ADO.

 

"Eén van de belangrijkste dossiers is op dit moment het thema kunstgras-natuurgras, waarbij tijdsdruk komt kijken. We zijn op zoek naar de juiste oplossing, wat vooral een geschikte trainingslocatie inhoudt."

 

Naast het grasdossier moet Rinner zich nu met de transfers bemoeien. In tegenstelling tot veel andere clubs, heeft ADO deze periode nog nauwelijks zaken gedaan. Dat heeft een reden, volgens Rinner. "Het team van vorig jaar is in grote lijnen intact gebleven, waardoor de kern staat."

 

"Er is een beperkt aantal spelers vertrokken, maar één daarvan is natuurlijk zeer belangrijk: Sheraldo Becker. Vanzelfsprekend zijn we druk op zoek naar vervanging, maar de window duurt nog lang."

 

De lege clubkas van ADO maakt de club niet slagvaardiger op de transfermarkt. "Het omdraaien van de financiële positie van een voetbalclub is een langetermijnproject, tenzij je serieuze transferklappers realiseert", aldus Rinner. "We hebben genoeg uitgaande transfers bewerkstelligd die wel een goede bijdrage, maar nog geen ommekeer betekenden."

 

Is het niet risicovol om op transferinkomsten te rekenen? "Het is onzeker, maar niet ongebruikelijk om daarvan afhankelijk te zijn. Dat is één van de redenen waarom we investeren in de kwaliteit van onze jeugdopleiding. De jeugd is onze toekomst."

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit nieuws

Je kan alleen reageren als je bent ingelogd.

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
6-2
15 mei 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Utrecht
4 augustus 2019 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -