Kansloos, futloos en moedeloos uit de beker

27 oktober 2005 Nog geen reacties
"ADO Den Haag is opzoek naar revanche", dat werd de afgelopen dagen door de media gemeld voor aanvang van het bekerduel tegen FC Groningen. En gelijk hadden ze, na het matige verlies tijdens de wedstrijd van zondag voor de eredivisie hadden de Haagse spelers wat recht te zetten. Maar blijkbaar dachten de spelers daar anders over, het avontuur voor de beker is afgelopen. ADO Den Haag is niet in vorm, dat is duidelijk. En dat was dus te merken tijdens de wedstrijd, Groningen was vanaf het fluitsignaal heer en meester in het Oosterpark. Direct tot doelpunten leidde dit niet, maar aan het spelbeeld te zien hoefde de Groningers daar niet lang op te wachten. Na 25 minuten was het raak. Cornelisse, ook afgelopen zondag trefzeker, zorgde voor de 1-0. Dit was dik verdiend. ADO Den Haag bracht het niet verder dan de middenlijn en speelde zonder passie. Die instelling moest veranderen, anders zou dit net als afgelopen zondag een kansloze wedstrijd worden. En zo geschiedde. Vlak voor rust werd Elia van het veld gehaald en vervangen door Verhoek. Tot de rust werd het achterin nog droog gehouden. Maar ADO Den Haag had welgeteld een kans gehad in de eerste helft. Net zoals afgelopen zondag moest de pauze maar voor een wonder zorgen. Misschien kon Adelaar de ploeg afbranden en weer opkrikken om met 200% strijd de tweede helft in te gaan. Maar ook deze keer gebeurde dit niet. ADO Den Haag begon de tweede helft net zoals ze de eerste was begonnen, en het werd dus wachten op de 2-0. En die kwam, in de 60e minuut schoot Nevland de bal bij De Vries door de benen heen en raakte het net. Waarschijnlijk wilde Adelaar de schade beperken en haalde Roy Stroeve eruit en bracht Rzasa, meer een verdediger dan Stroeve, erin. De 3-0 kwam alsnog, in de 79e minuut wist Salmon te scoren. Hier bleef het ook bij. Deze uitslag was dus nog erger dan die van afgelopen weekend. Genoeg stof tot napraten dus voor onze trainer en spelers om a.s. zaterdag tegen AZ niet met grote cijfers ten onder te gaan. Klik hier voor de wedstrijddetails en om rapportcijfers aan de spelers uit te delen