Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Komend seizoen al ontmoediging roken in stadion


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

5 juni 2019

Vanaf het seizoen 2020/'21 moeten alle stadions rookvrij zijn. 

 

In aanloop daar naar toe wordt met met ingang van komend seizoen 2019/'20 alvast een ontmoedigingsbeleid ingevoerd. Dat meld de KNVB, zonder iets te zeggen over hoe dat dan in de praktijk gaat gebeuren. Op veel tribunes van ADO Den Haag wordt nog flink gepaft. 

 

Rookvrije stadions is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl, opgezet door de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, in samenwerking met alle 34 betaald voetbalclubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij.

 

De actie sluit aan bij de landelijke beweging 'De rookvrije generatie', die als doel heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving.

 

Bij Vitesse, Ajax en Almere City FC mag al langer geen sigaret meer worden opgestoken, PSV wordt met ingang van komend seizoen volledig rookvrij. Tevens is het bij de wedstrijden van Oranje verboden te roken en komen er al steeds meer rookvrije vakken in het betaald voetbal. 

 

In het seizoen 2020/2021 moeten alle stadions dus rookvrij zijn. Dat geldt voor alle ruimtes, zoals de tribunes, toiletten, horecapunten, trappen, business-ruimtes, loges en skyboxen. ADO zegt dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn zich ervan bewust zijn dat handhaving op sommige plekken in de stadions lastig zal zijn, maar gaan hiertoe komend seizoen alle nodige voorbereidingen treffen.

 

Reacties

AussieAdo

@de cubaan
Allen vakkie-E mag een E-stikkie paffen.
Donderdag 6 juni 2019 om 20:35 uur

RemcoW

Tja. Iets meer dan anderhalf uur zonder sigaret is te veel gevraagd voor sommigen. Voor mij persoonlijk gaat het genot van een wedstrijd omlaag als ik weer eens die vieze rook in m`n gezicht geblazen krijg. Zeker als het een kettingroker is, die er rustig 8-10 wegrookt per wedstrijd.
Woensdag 5 juni 2019 om 18:38 uur

decubaan

Hoe zit het met de E sigaret. Anders kom ik niet meer.
Woensdag 5 juni 2019 om 17:28 uur

cadaverdog

buiten dat het moeilijk hand haven is en dat het mij niet boeit snap ik 1 ding niet, volgens mij is een stadion een openbaar gebouw en dus is het al verboden om te roken binnen de muren, en ja het veld is open maar wel omsloten.
Woensdag 5 juni 2019 om 15:20 uur

ENW02

Moe van dat gezeik allemaal.
Laat iedereen lekker ze biertje drinken en
ze sigaretje roken
Woensdag 5 juni 2019 om 14:10 uur

AussieAdo

verbod of ontmoediging???
Woensdag 5 juni 2019 om 14:06 uur

langepino

:smoke: :smoke: :smoke: ik blijf lekker thuis voor de buis
Woensdag 5 juni 2019 om 13:09 uur

Vakkie-G

Ja en hoe gaan ze dit handhaven dan ?
Alsof een steward iemand tijdens de wedstrijd even iemand in het het midden van rij 34 op mn gaat aanspreken omdat hij een sigaret opsteekt.
Woensdag 5 juni 2019 om 12:09 uur

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
6-2
15 mei 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Utrecht
4 augustus 2019 om 14:30 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -