Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Nog 'unfinished business' voor Said Bakkati


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

26 januari 2023 1 reactie

Voor Said Bakkati was zijn terugkeer als assistent-trainer bij ADO een gevoel van thuiskomen.

 

Bakkati (40) denkt nog wel eens terug aan die periode toen hij als rechtsback in het Zuiderpark langs de tribunes rende. Dat deed hij van 2005 tot 2007. In zijn tweede en laatste seizoen degradeerde hij naar de eerste divisie.

Toch heeft hij aan zijn tijd in Den Haag goede herinneringen overgehouden. ,,Als ik terugdenk aan die tijd, denk ik aan het Zuiderpark. Ik heb het laatste duel in dat stadion gespeeld en twee stoelen meegenomen", vertelt Bakkati aan het AD.

 

,,We hadden een leuke ploeg, met jongens als Santi Kolk en Levi Schwiebbe. En ik had een mooie band met de supporters. Ik zaagde er wel eens een omver. Zo'n rechtsback vonden ze mooi."


De voormalig speler van onder meer PEC Zwolle en FC Emmen heeft de club diep zitten. Dat bleek sowieso het voorbije jaar wel. Bakkati krijgt na zijn vertrek bij FC Cincinnati in 2021 meerdere aanbiedingen van eredivisieclubs. Maar pas als Dick Advocaat belt met de vraag of hij zijn assistent bij ADO wil worden, hapt Bakkati toe. ,,Ik kreeg meteen flashbacks van toen ik hier speelde. Hierover hoefde ik niet lang na te denken."

En dat terwijl hij de voorbije jaren bij onder meer Reading in Engeland en Feyenoord werkt. Met spelers van een ander kaliber dan die er bij ADO rondlopen en faciliteiten die lastig te vergelijken zijn met het trainingscomplex in Rijswijk. Maar wie Bakkati in zijn eerste ADO-weken in actie ziet, merkt dat hij zich daardoor niet laat afremmen. Hij straalt energie uit, leidt de trainingen en is luid en duidelijk aanwezig.

,,Ik geniet van het spelletje, ben een voetbaldier. Het maakt niet uit op welk niveau het is. Ik houd van tactiek en de data erachter", aldus Bakkati. ,,Daarom analyseer ik voor mezelf geregeld duels van toptrainers als Pep Guardiola en Jürgen Klopp. Maar ik ben ook van intensiteit en felheid. Dat is de basis. Je kunt niet verslappen op welk niveau dan ook."

Het is ongetwijfeld iets wat Advocaat aan de 35 jaar jongere Bakkati waardeert. De twee leren elkaar eind 2019 bij Feyenoord kennen. Als Jaap Stam, van wie Bakkati bij meerdere clubs assistent-trainer is, opstapt en Advocaat het overneemt, lijkt de Groninger te moeten vertrekken. Maar de club en spelers willen hem behouden. 'De Kleine Generaal' stemt in.

 

Het is het begin van een hechte band tussen de twee. ,,Die eerste trainingen bij Feyenoord was aftasten. Maar van Dick kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid en vertrouwen. Uiteindelijk leidde ik, in samenspraak met Dick, de veldtrainingen bij Feyenoord." En dat doet Bakkati bij ADO dus ook.

 

Advocaat en Bakkati willen allebei koste wat kost winnen. En ze delen nog iets anders belangrijks: hun warme gevoelens voor ADO. Mede daarom zullen ze allebei extra gemotiveerd zijn om de club er dit seizoen bovenop te helpen. En in het geval van Bakkati zou je door die degradatie in 2007 kunnen zeggen dat er nog unfinished business is om ADO terug naar de eredivisie te brengen. ,,Ik zou het de supporters en mensen bij de club gunnen. Het voelt dankzij hen voor mij hier als een warm bad."

 

bron AD/Stan Wagtman

 

Lees meer over

Reacties

Ruud070

Leuk toch, de coming man achter Dickie, Doe je best samen met die ouwe gek en neem het volgend of jaar daar op over van De Generaal en maak ons gek met promotie!
Donderdag 26 januari 2023 om 17:22 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23