Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

NRC: Werving ADO-directeur regelrechte soap


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

3 augustus 2019

Het is weer hommeles tussen de Chinezen en het bestuur van ADO.

 

Voorzitter van de raad van commissarissen Ad Melkert staat lijnrecht tegenover United Vansen bij de benoeming van de nieuwe directeur.

 

China heeft zijn zinnen gezet Mohammid Hamdi. Een kandidaat die Melkert niet ziet zitten. Het NRC sprak zes betrokkenen over deze zaak en kreeg inzicht in interne e-mails en documenten.

 

Wang wind er in een e-mail geen doekjes om. “Door Melkerts toedoen is de situatie ‘gecompliceerder’ geworden en de ‘controverse’ rondom de benoeming vergroot.

 

Het lukt United Vansen maar niet om te profiteren van het clubeigenaarschap. Volgens China zou dat liggen aan de Haagse bestuurders. De inmiddels vertrokken directeur Mattijs Manders hield hen op afstand en was erg huiverig voor de wilde ideeën van de grootaandeelhouder.

 

De laatste tijd leek het echter rustig in de Haagse en Chinese burelen. Met de werving voor de nieuwe directeur, escaleert de boel weer.

 

Volgens het NRC heeft het door ADO ingehuurde headhuntersbureau elf kandidaten voorgedragen. Onder meer een oud-eredivisiedirecteur, een voormalig ceo van uitgeverij Reed Business en een bestuurder van de Staatsloterij.

 

Melkert wil met de eerste zes door, maar de Chinezen vallen voor nummer acht: Mohammed Hamdi. Tijdens de sollicitatieprocedure houdt hij een gelikte presentatie, waardoor China nog enthousiaster wordt.

 

Melkert vindt Hamdi echter te licht. Geen ervaring met financiën en ordehandhaving. Ook het headhuntersbureau heeft twijfels en adviseert een persoonlijke coach aan te stellen, mocht Hamdi directeur worden.

 

Tot overmaat van ramp ontstaan er ook twee kampen onder het kantoorpersoneel. Melkert krijgt e-mails van medewerkers waarin Hamdi wordt zwartgemaakt. Hij zou in zijn tijd als accountmanager bij ADO hebben gelekt naar de pers en zijn cv zou niet kloppen.

 

Regionale journalisten krijgen van iemand uit de club te horen dat ze eens onderzoek zouden moeten doen naar Hamdi’s cv. In de tussentijd heeft John van Zweden de naam van Hamdi via Twitter bekend gemaakt en haakt een andere kandidaat (naar verluidt ex-Vitesse-directeur Joost de Wit, red.) gefrustreerd af.

 

De Chinezen willen niet meer wachten. “Mohammed Hamdi new CEO ADO Den Haag”, brengen ze als persbericht uit. In het bericht staat de volgende tekst: „Hoewel UVS – als hoofdaandeelhouder – altijd het recht heeft om zelf een CEO aan te wijzen, heeft het Chinese bedrijf ingestemd met het verzoek van de rvc om het gerenommeerde De Vroedt & Thierry in te schakelen. (..) De definitieve beslissing om mr. Hamdi als CEO te benoemen, is vervolgens door mr. Wang genomen.” Het persbericht blijft in de la.

 

Hamdi bevestigt dat hij zijn online cv wel onlangs heeft aangepast. Het ging om andere formuleringen. Van CCO (Chief Commercial Officer) bij Al Jazira besloot hij ‘director’ te maken. Een baan die hij heeft weggelaten, vond hij niet relevant voor de voetbalbranche

 

Dan volgt er een compromis. Hamdi kan in duoschap met interim-directeur Henrik-Jan Rinner gezamenlijk de directie vormen. Beide heren stemmen in om te kijken of ze onderling het takenpakket kunnen verdelen. Het proces eindigt alleen in wantrouwen wanneer Hamdi er achter komt dat Rinner achter zijn rug om in zijn cv zit te wroeten.

 

Inmiddels zijn alle verhoudingen verslechterd. Hamdi wil niet meer met Melkert praten. De RvC-voorzitter vraagt zich in een e-mail aan Wang af of er nog wel een solide basis is om samen te werken.

 

De soap wordt medio augustus vervolgd. Dan volgt er weer een vergadering met de raad van commissarissen en de aandeelhouders.

 

Lees het volledige artikel op de website van het NRC.

Reacties

Hmmm

Lastig hoor. UV is wel de eigenaar en zou dus ook een groot aandeel mogen hebben in de beslissing. Echter als de kandidaat te licht is bevonden moeten ze daar ook rekening mee moeten houden. OF zoals in een ander bericht staat een coach aan moeten stellen voor Hamdi (wat dan ook weer geld kost).

Het is lastig nu Hamdi en Melkert niet met elkaar willen praten, maar anders zou ik zeggen probeer hem een jaar met een coach. Op voorwaarde dat UV die coach betaald en als het even kan geld beschikbaar stelt om 2 goede spelers aan te trekken. Wat helaas dan wel pas in de winterstop zal worden, omdat geld niet meteen vrij kan komen uit China...
Zaterdag 3 augustus 2019 om 16:03 uur

langepino

Als de Chinezen eigenaar zijn dan is het toch logisch dat zij beslissen wie de directeur word!! Rare mensen bij ons in het bestuur!! :friends:
Zaterdag 3 augustus 2019 om 09:28 uur

RF

1: Cv van Mo klopt niet
2: Veel te licht voor deze baan
3: Geen verstand van oa hoe te dealen met de ado dynamiek, club, harde kern, oude kern, HFC, de vereniging, de gemeente, de politie, sponsers, pers, zaakwaarnemers, financiën.


Melkert ziet dit goed en juist. Geen directeur maken.
Hij ziet de bui hangen dat hij alleen maar gaat uitvoeren wat UV wil en dan gaat de club kapot.
Zaterdag 3 augustus 2019 om 09:04 uur

Jos_Luguber

Ach ja... om met mijn wijze oude opa te spreken: “Men drinkt een glas, men doet een plas en alles blijft zoals het was”
Zaterdag 3 augustus 2019 om 08:48 uur

MiG

Ik ben blij dat het er altijd zo kalm en gestructureerd aan toegaat bij de Haagse FC :0
Zaterdag 3 augustus 2019 om 08:29 uur

AussieAdo

tja kan en heb van alles geprobeerd in te tikken maar tevergeefs.
schaam me rot fan te zijn van dit rotzooi.
Zaterdag 3 augustus 2019 om 01:04 uur

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Crysencio Summerville

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
1-1
14 december 2019

Volgende wedstrijd

Logo Ajax Logo ADO Den Haag
22 december 2019 om 12:15 uur
Amsterdam Arena

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 16 - 41
2 AZ 16 - 38
3 Willem II 17 - 32
4 PSV 16 - 31
5 Heerenveen 17 - 27
6 Vitesse 17 - 27
7 FC Utrecht 16 - 26
8 Heracles 16 - 25
9 Feyenoord 16 - 25
10 FC Groningen 17 - 22
11 Sparta R'dam 16 - 20
12 FC Twente 17 - 19
13 Fortuna Sit. 17 - 18
14 PEC Zwolle 17 - 16
15 FC Emmen 16 - 15
16 VVV-Venlo 17 - 15
17 ADO Den Haag 17 - 13
18 RKC Waalwijk 17 - 8