Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Omkopingszaak: De reacties


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

9 augustus 2006 Nog geen reacties
De uitspraak van het openbaar ministerie - geen bewijs in de omkopingszaak - heeft voor een aantal reacties uit de voetbalwereld gezorgd. Johan Derksen toont zich in ieder geval een slecht verliezer.

Om te beginnen onze voorzitter, John van Ringelenstein: "Uiteraard zijn wij verheugd over het resultaat van het oriënterend onderzoek van het Openbaar Ministerie. Dit is een goede zaak voor de club, de betrokkenen en het voetbal in het algemeen." Minder blij is Van Ringelenstein met de Voetbal International: "Wij zijn blij dat het Openbaar Ministerie alle discretie heeft betracht bij dit onderzoek. Het is echter betreurenswaardig dat publicaties van diverse media zowel de club als een aantal spelers zonder enige aanleiding in diskrediet hebben gebracht."

De Haagse preses staat niet alleen in zijn bevindingen. Het openbaar ministerie veegde in een officieel bericht al de vloer aan met de VI en zijn hoofdredacteur Johan Derksen. Het OM vindt dat de goede naam van een aantal spelers in diskrediet is gebracht en dat de publicaties het onderzoek hebben verstoord.

De mening van John van Ringelenstein over de uitkomst van het onderzoek wordt ook in Zeist overgenomen. Henk Kesler is blij met de uitspraak en vond het zelf fijn om zijn gelijk te halen. De directeur van de voetbalbond had van te voren niet verwacht dat deze zaken in Nederland voorkomen. Al wil hij zijn hand er niet voor in het vuur steken.

Ook de Haagse supporters zijn blij met het onderzoeksresultaat. Ook al trof de club geen blaam, men was toch bang voor de goede naam van de club. De meeste supporters geloofden vanaf het begin al in de onschuld van Rijaard. Ook zijn de Haagse fans zeker niet te spreken over de handelswijze van de Voetbal International.

We sluiten af met Johan Derksen, hoofdredacteur van de VI. Derksen lekte expres wat informatie uit in het voetbalprogramma Voetbal Insite en publiceerde daarna een groot artikel waarin de ex-vriendin van Rijaard haar verhaal deed.
De hoofdredacteur blijft standvastig volhouden: "Het is flauw om ons de zwarte piet te geven nu er niets is gevonden. Ons verhaal was een keurig journalistiek verhaal waarin iedereen aan het woord is gelaten." Wat Derksen vergeet te melden is dat de benadering en ruimte die Rijaard en Hertog kregen, totaal verschilden dan de fluwelen handschoentjes waarmee Rijaard`s ex werd behandeld.
"Zowel de politie, als ik putte uit dezelfde bron (ex-vriendin van Daniel Rijaard, red). Ik heb in Voetbal Insite de vraag of er ook omkooppraktijken plaatsvonden in Nederland beantwoord. Ik heb naar eer en geweten antwoord gegeven. Met dat antwoord zijn zowel het AD, als De Telegraaf aan de haal gegaan. Toen alles eenmaal op straat lag heb ik als hoofdredacteur van VI alles gepubliceerd. Ik heb overigens de officier van Justitie gewaarschuwd dat ik ging publiceren. Nogmaals de opmerking dat ik door mijn publicatie het onderzoek heb gefrustreerd vond ik omdraaien van feiten. Ik vind het zelfs een beetje onfris."

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Vandaag om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 Graafschap 35 - 59
6 ADO Den Haag 34 - 58
7 NAC Breda 35 - 51
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 34 - 45
13 VVV-Venlo 34 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 35 - 33
17 TOP Oss 35 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 34 - 24