Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Ontmoeting NAC eerste zespuntenduel


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

7 september 2006 Nog geen reacties
Morgenavond (vrijdag) staat het tweede thuisduel van het seizoen op het programma. NAC komt op bezoek en als je naar de ranglijst kijkt, is het niet gek dat er veel druk op de wedstrijd staat.

NAC en ADO Den Haag zijn nog de enige ploegen in de eredivisie die nog geen puntje hebben binnengehaald. ADO Den Haag verloor zijn eerste twee wedstrijden tegen SC Heerenveen thuis en Roda JC uit. De Friezen gingen er met de volle winst van door, maar 5 minuten voor tijd was de Haagse ploeg nog aan de winnende hand. Ook tegen Roda was het geluk niet aan Haagse zijde toen de jongens in het geelgroen tien minuten voor tijd de wedstrijd verloren.

NAC staat dankzij een slecht doelgemiddelde nog onder ADO Den Haag. De ploeg uit Breda heeft in twee wedstrijden maarliefst 10 doelpunten tegen gekregen. Heeft ADO Den Haag zijn eerste twee wedstrijden tegen subtoppers gespeeld, NAC had het wat zwaarder te verduren. De Brabanders speelden hun eerste wedstrijd in het gloednieuwe DSB-stadion van AZ. Daar kreeg de ploeg flink op zijn flikker door met 8-1 van de mat te worden gespeeld. Twee weken geleden kwam Ajax op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. De Amsterdammers kwamen als eerste op achterstand nadat oude bekende Edwin de Graaf de 1-0 voor NAC binnenschoot. Toch kwam Ajax op zijn bekende manier weer langszij en verloor NAC Breda daarmee ook zijn tweede wedstrijd.

De ambiance van deze wedstrijd doet een beetje denken aan het duel van vorig seizoen. ADO Den Haag stond destijds ook onder de rode streep, drie punten achter NAC. Er hing een grimmige sfeer in het Zuiderpark en toen de club uit Breda er ook nog eens met een 0-3 overwinning vandoor ging, werd het er niet beter op. Mocht morgen hetzelfde gebeuren, dan is het duidelijk dat de Haagse club in de problemen zit. 

ADO Den Haag heeft zich vorige week nog goed versterkt op de transfermarkt. Richard Knopper en Pascal Bosschaart zetten hun handtekening onder een vierjarige verbintenis. NAC haalde tussentijds alleen eerstedivisionist Brian Pinas. Of deze versterkingen twee andere ploegen opleveren, zal morgen blijken. ADO Den Haag begint de wedstrijd in ieder geval zonder de Serviers Aleksandar Rankovic en Goran Bunjevcevic. Ook Wesley verhoek en Hesper Hakansson zijn niet van de partij. Rankovic heeft een voetblessure en Bunjevcevic is ziek. Er heerst blijkbaar wat bij ADO Den Haag, want ook verhoek en Hakansson doen niet mee vanwege ziekte. Bij een blessure van Rankovic zou Ferrie Bodde normaal gesproken naar het middenveld doorschuiven, maar omdat Bunjevcevic er niet is, kan Bodde`s positie, centraal achterin, moeilijker opgevuld worden. Het meespelen van Stijn Vreven is nog onzeker. De Belgische back tijdens de training een tik op zijn enkel en moest daarna de training afbreken.

Bij NAC doen Tamás Peto en Anouar Diba in ieder geval niet mee. Peto heeft een simpele kuitblessure, maar het geval Diba ligt anders. De jonge Marrokaan kreeg het van de week aan de stok met trainer Ernie Brandts. De Bredase coach gaf tijdens de training blijkbaar teveel aanwijzingen, waarna de aanvaller van de training wegliep. Hij is door de clubleiding van NAC geschorst voor de wedstrijd in het Zuiderpark.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:
Doel: Postma
Verdediging: Vreven, Bodde, Saavedra en Bakkati
Middenveld: Delorge, Knopper, Bosschaart en Tininho
Aanval: Kolk en Mols

Vermoedelijke opstelling NAC Breda (bron: derat.nl):
Doel: Zoetebier
Verdediging: Elshot, Penders, Zwaanswijk en Mtiliga
Middenveld: De Graaf, Mathijssen, Zonneveld
Aanval: Rigters, Leonardo en Pinas  

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24