RBC is een maatje te klein

10 december 2005 Nog geen reacties
�Als de club ons niet steunt, steunen wij de club niet� luidde te tekst die de supporters bij binnenkomst in het Zuiderpark stadion in hun handen kregen. Natuurlijk geldt dit vooral voor de beleidsmakers en niet voor de spelers, maar het moet wel een vreemd gezicht zijn geweest, een leeg midden noord. Maar last leken de spelers er niet van te hebben. RBC is de zwalkende ploeg onderaan, maar had het gelijke spel tegen Feyenoord vorige week, misschien wel voor een ommekeer gezorgd? Aan het begin van de wedstrijd was gelijk al te zien dat dit niet het geval was. De eerste minuut was nog niet afgelopen of ADO Den Haag mocht zich met Michael Mols al in het strafschopgebied melden. Een echte kans leverde het niet op, maar de toon was gelijk al gezet. Na nog geen zes minuten gespeeld te hebben, was het gelijk al raak. Na een prima een twee met Michael Mols mocht Tommie van der Leegte vrij het strafschopgebied in lopen. De Eindhovenaar scoort niet al te vaak, maar was deze keer via RBC keeper Volders wel trefzeker. Dit kon nog eens een hele leuke avond worden. Na de 1-0 bleef ADO Den Haag goed in balbezit en kwamen er nog meer kansen. Eerst mocht Michael Mols vanaf de rechterkant van het strafschop gebied uithalen. Wat later mocht Alexandar Rankovic dit vanaf dezelfde plek proberen. Maar beide Haagse voetballers stuitten op de doelman van de Roosendalers. RBC kon maar niet gevaarlijk worden, maar dankzij wat slordigheden aan Haagse kant mocht de ploeg uit Roosendaal wat meer naar voren voetballen. Op een schot wat in handen van De Vries na, kwam er weinig uit. In de tweede helft nam RBC wel wat meer het initiatief. Dit leidde tot een grote kans, maar het schot van Kpaka ging net naast. Toch werden de supporters in het Zuiderpark een beetje nerveus. Een doelpunt voor de Roosendalers zou al genoeg zijn om weer op gelijke hoogte te komen. Gelukkig kwam de verlossing in de 79e minuut in de naam van Joonas Kolkka. De Fin ontving de bal na een goede combinatie met weer Michael Mols. Drie RBC�ers probeerden Kolkka van de bal af te houden, maar de Fin bleef prima op de been en kon de bal in het doel schieten. Vijf minuten later werd de score zelfs naar 3-0 verhoogd. ADO Den Haag mocht een corner nemen en Kolkka deed dit kort met El Akchaoui. Shouf Shouf tikte de bal terug op de Fin, die hem over de grond in de verre hoek schoot. ADO Den Haag heeft in de afgelopen wedstrijden zes hele belangrijke punten gepakt. Door deze goede reeks tegen Sparta en RBC stijgt de Haagse ploeg een aantal plaatsen. Volgende week staat Feyenoord op het programma, De Rotterdammers doen het nooit zo goed in het Zuiderpark, vorig jaar werd er zelfs met 2-0 gewonnen. Dit duel betekent gelijk de laatste thuiswedstrijd van 2005. Hopelijk kunnen de spelers er een leuk feestje van maken. Klik hier voor de wedstrijddetails en om cijfers te geven.