Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Steijn: idee ADO-coördinator geweldig


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

19 maart 2018 Nog geen reacties

Het was niet te missen dit weekend, het eerbetoon aan Lennart Thy.

 

De aanvaller van VVV moest de wedstrijd tegen PSV missen omdat hij stamcellen doneert aan een patiënt die lijdt aan acute leukemie. Van een uitverkiezing tot Man of the Match tot een minuut applaus en van spandoeken tot speciale shirtjes; Thy werd op vele manieren een hart onder de riem gestoken.

 

Het idee ontstond begin deze week bij Koos Roeg, supporterscoördinator van ADO Den Haag. “Toen we hoorden van dit initiatief dacht ik ‘daar moeten we iets mee’. Het is natuurlijk geweldig dat die jongen dat doet. Dat idee wordt breed gedragen, dat merk je ook wel aan de reacties van andere clubs en hun supporters op Facebook en in de media. Ik dacht vrijwel meteen aan het maken van een spandoek.”

 

Roeg nam contact op met de fansupport van de club. “Zij deelden mijn enthousiasme”, lacht hij. “Ze kwamen direct met acht of negen ideetjes voor een spandoek, waaruit dit spandoek uiteindelijk is gekozen; Het shirt van Thy met zijn nummer en het woord respect.” ’s Avonds laat stuurde hij een mail naar de KNVB, met daarin de vraag of zij de andere clubs ook over dat idee wilden informeren.

 

et initiatief werd met open armen ontvangen, bij de voetbalbond, maar ook bij de andere verenigingen. De volgende morgen kreeg Roeg al vroeg uit verschillende hoeken van het land berichten dat ook de andere clubs iets aan het voorbereiden waren. “Van applaus in de elfde minuut tot het tonen van een foto van hem in het stadion. Of net als wij door een spandoek te maken en op te hangen. Hartstikke mooi natuurlijk.”

 

De supporterscoördinator heeft veel respect voor de actie van de VVV-aanvaller. “Als je zoiets leest wordt je wel even stil. Het is hartstikke goed dat mensen zich op deze manier laten registreren. Eigenlijk zouden meer mensen dat moeten doen. En dan geen excuses zoeken als er een match wordt gevonden. Niet wijzen naar een belangrijke wedstrijd tegen PSV, maar het ook echt doen. Ik vind dat grote klasse. Wat mij betreft kan er niet genoeg aandacht voor zoiets zijn.”

 

Hij stuurde het idee ook naar VVV-trainer Maurice Steijn, oud-trainer van ADO en een bekende van Roeg. “Ik heb hem een app’je gestuurd. Hij wil nog wel eens komen met lange antwoorden, maar nu was de reactie heel kort. ‘Geweldig’, stuurde hij terug. Maurice is blij met de steun en hoefde niet te twijfelen toen Lennart het hem vroeg. Zoiets gaat voor alles, dan is voetbal maar bijzaak. Op zulke momenten moet je als clubs achter elkaar gaan staan, in plaats van tegenover elkaar.”

(bron: KNVB)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Vandaag om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 Graafschap 35 - 59
6 ADO Den Haag 34 - 58
7 NAC Breda 35 - 51
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 34 - 45
13 VVV-Venlo 34 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 35 - 33
17 TOP Oss 35 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 34 - 24