Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Verdeeldheid onder fans over duel Ajax


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

3 oktober 2019

Voor het eerst sinds 2015 blijft weer een deel van Midden-Noord 12 minuten leeg.

 

Toen, tegen Excelsior, deden de Haagse supporters dat om hun ongenoegen te uiten over de beschamende bekernederlaag tegen SC Genemuiden.

 

Nu, tegen Ajax, gaat het over de verbanning van fans van die club die al jaren duurt en enige tijd ook wederzijds was. ADO-fans mogen wel al weer een tijdje naar Amsterdam, maar de Haagse club neemt de kaarten niet af.

 

Voorzitter Jacco van Leeuwen van supportersvereniging Haagsche Bluf neemt geen standpunt in als het gaat om de situatie tussen ADO en Ajax. ,,Wij kunnen als supportersvereniging geen standpunt innemen, omdat er veel verdeeldheid is onder de ADO-supporters", legt hij uit in het AD.

 

Hij geeft daarmee aan dat de actie van supporterscollectief FCDH buiten Haagsche Bluf om gaat. ,,Het blijft gewoon een lastige situatie, die al heel lang speelt. Een groot deel van de supporters zegt: `iedereen mag komen'. Daarnaast zijn er ook een heleboel die zeggen: `laat die Ajax-supporters maar lekker wegblijven`. Ik weet het ook niet meer. We hebben onze handen er maar van af getrokken."


Dat deed de supportersvereniging na gesprekken in 2018 tussen ADO, Ajax en de autoriteiten van Den Haag en Amsterdam, en er ook een plan van aanpak kwam. De Haagse burgemeester Pauline Krikke besloot echter dat de verbanning bleef gehandhaafd. ,,Sindsdien is iedereen uitgesproken", benadrukt Van Leeuwen in de krant.

In de tussentijd werden Amsterdamse beelden beklad en een handgranaat werd in april bij het supportershome van ADO aangetroffen. ,,Die incidenten doen de situatie natuurlijk geen goed", aldus Van Leeuwen. ,,Maar aan de andere kant kan iedere idioot zoiets hebben gedaan.'' 

Zelf weet Van Leeuwen overigens nog niet hoe hij zondag met de situatie omgaat. ,,Normaal gesproken sta ik altijd op Midden-Noord", vertelt hij. ,,Ik weet nog niet of ik solidair beneden blijf met de rest of dat ik vanaf een ander vak ga kijken. Ik ga daar in elk geval niet staan terwijl de rest tijdens het protest wegblijft."

 

Dertien jaar geleden besloten de autoriteiten in Den Haag en Amsterdam tot een wederzijdse ban van Ajax- en ADO-fans. Aanleiding was de laffe bestorming door Ajax-hooligans van het ADO-supportershome in het Zuiderpark.

 

Lees meer over

Reacties

Erwin 070

KaleHans
helemaal mee eens
Donderdag 3 oktober 2019 om 17:53 uur

MiG

@KH: Ik begrijp je verhaal ook volkomen, maar na het twee keer te hebben gelezen, versterkt het bij mij toch alleen maar mijn standpunt en dat is 100% "nooit meer doen"
Donderdag 3 oktober 2019 om 12:52 uur

Edwin

@KaleHans,

Ik denk, dat jij precies beschrijft, wat de meesten denken.
Donderdag 3 oktober 2019 om 12:24 uur

KaleHans

Ik begrijp die verdeeldheid heel goed, ik zit er zelf eigenlijk ook wel mee. Ook al heb ik een hekel aan die club maar als hun supporters ook in het stadion zouden zitten weet je dat er echt veel meer sfeer is, spreekkoren, gezang, gejoel e.d. Maar daar zit nou juist ook de grootste valkuil, hun zingen vast "superjoden" e.d. en daar reageert onze aanhang ook echt wel op, maar met welke spreekkoren doen zij dat dan weer...... elke reactie met daarin "joden of jood" wordt gegarandeerd onder een vergrootglas gelegd met als gevolg dat onze club daar de dupe van zal zijn, in mindering van punten of geldboete of het (tijdelijk) stilleggen van de wedstrijd. En om op dat moment maar niet te spreken van eventuele daaruit voortvloeiende ongeregeldheden in en om het stadion...... en dan wordt onze club weer jaren teruggeworpen in sponsorinkomsten, goodwill en nog veel meer. Vergeet vooral niet dat als het misgaat in het stadion dat de kidstribune naast het uitvak zit.... en als het in die hoek mis gaat...... En daarom neig ik 90% naar "nooit meer doen" en maar 10% "laat maar komen.
Donderdag 3 oktober 2019 om 11:55 uur

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Peet Bijen

Laatste wedstrijd

Logo Heracles Almelo Logo ADO Den Haag
2-0
13 september 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Vandaag, om 12:15 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Heerenveen 2 - 6
2 PSV 2 - 6
3 Vitesse 2 - 6
4 VVV-Venlo 2 - 4
5 FC Twente 1 - 3
6 Feyenoord 1 - 3
7 Heracles 1 - 3
8 Ajax 1 - 3
9 AZ 1 - 1
10 FC Utrecht 1 - 1
11 PEC Zwolle 2 - 1
12 RKC Waalwijk 1 - 0
13 FC Groningen 1 - 0
14 ADO Den Haag 1 - 0
15 Willem II 1 - 0
16 FC Emmen 2 - 0
17 Sparta R'dam 2 - 0
18 Fortuna Sit. 2 - 0