Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Verslag gesprek Deetman en supporters


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

17 december 2007 7 reacties
Nadat de heer Deetman een ieder welkom heeft geheten geeft hij het woord aan de aanwezige supporters. Aangezien er overeengekomen is dat Jan in eerste instantie het woord zal voeren, opent hij het gesprek.

Hij dankt de burgemeester voor de ontvangst en alles wat hij voor de Gemeente Den Haag heeft betekend, maar natuurlijk niet voor de door hem genomen maatregelen.

Jan geeft aan dat er grote onvrede heerst bij de supporters, de reden daarvoor is dat er absoluut geen sociaal gebeuren meer is in het stadion.

De supporters hebben geen home meer, waar zij voor en na de wedstrijd nog even sociale contacten kunnen leggen. Zij hebben een grijze betonnen passage, waar voor aanvang van het seizoen van gezegd werd dat dit het grootste supportershome van Nederland zou worden.

Koffie en broodjes zijn met grote regelmaat niet te krijgen en na afloop van de wedstrijd, wordt van iedereen verwacht dat zij binnen 30 minuten vertrokken zijn.

Dit staat in schril kontrast met de overkant, waar de zgn. bobo’s zitten.

Jan vraagt de heer Deetman of er een mogelijkheid is om de maatregelen eventueel gefaseerd te versoepelen c.q. terug te draaien, aangezien ze zeer rigoureus zijn.

De heer Deetman vraagt of er nog meer vragen zijn.

Hierop geeft Rinus aan dat hij graag wil weten waarom het supportershome gesloten is.

Hij heeft nl. te horen gekregen dat er een rapport schijnt te zijn waar in staat dat het vuurwerk (FC Groningen) uit het supportershome is gekomen, Rinus wil in dit gesprek duidelijk maken dat daar absoluut geen sprake van was. Hij heeft wel 2 kippen geherbergd, omdat die kippen anders 1 ½ dag in een klein hokje moesten zitten, maar er is absoluut geen vuurwerk via het home naar binnen gekomen en hij voelt zich beschuldigd, terwijl hij niets gedaan heeft.

Hierna wil de heer Deetman graag zijn zegje doen.

Hij geeft aan dat hij in het vorige seizoen de hoop had, dat het laatste jaar in het Zuiderpark een rustig jaar zou worden. Jammer genoeg is deze hoop niet uitgekomen.

De heer Deetman erkent dat door de maatregelen de onderlinge\sociale contacten tussen supporters verstoord zijn.

Maar een deel van de supporters heeft voor groot financieel leed gezorgd (ik zeg nu supporters, maar in mijn ogen zijn dit geen supporters maar raddraaiers). En nog steeds hebben mensen hier niet van geleerd kijk naar het gebeuren bij FC Den Bosch en de laatste wedstrijd in het Forepark (stoeltjes slopen).

In de media neem ik het wel degelijk op voor de supporters, ADO Den Haag staat altijd als eerste negatief vermeld in de media, terwijl wij wel degelijk vorderingen hebben gemaakt en andere clubs hierin zijn achter gebleven.

De lijn die ik gevolgd heb is een harde lijn, maar kom niet aan mijn club want dan kom ik aan jou.

Wat is mijn probleem? Ik moet de goede supporters scheiden van de raddraaiers en vernielers.

Hoe ga ik dat doen? Want degene die rotzooi trapt en vernielingen aanricht wil ik niet meer in het stadion of in het home.

Zodat er meer supporters (die nu wegblijven) naar het stadion zullen komen.

Henk geeft aan dat voor de nieuwe supporters en degenen die nu wegblijven wel een reden moet zijn om te komen. Bijvoorbeeld de gezelligheid en die is er nu absoluut niet.

Hier is de heer Deetman het wel mee eens. Alleen hij heeft 2 mogelijkheden om een schifting te maken van raddraaiers en supporters.

* Alle supporters in 1 hokje plaatsen als zijnde raddraaiers en daar vandaan bepalen wie een raddraaier is en wie een supporter
* Samenwerken met de supporters en zeker voor het home huisregels opstellen, wie zich hier niet aan houdt, aangeven bij de club c.q. politie en diegene krijgen een stadionverbod.



Vanuit de supporters moet ook meer sociale controle komen, je kunt je medesupporters toch wijzen op de fouten die ze maken.

Aangegeven wordt dat zeker Rinus in het home een zuiverende rol heeft gespeeld en dat hij bepaalde zaken heeft kunnen voorkomen.

Eveneens wordt vanuit de supporters aangegeven dat “klikken” niet binnen de haagsche aard ligt.

De heer Deetman geeft aan dat er van tevoren huisregels zijn opgesteld, mensen die zich daar niet aan willen/kunnen houden zijn niet meer welkom. Als de huisregels glashelder zijn en men houdt zich daar niet aan, dan moet je maatregelen treffen, aanspreken helpt dan niet meer.

Dit geldt zowel voor het stadion als het home.

De rotte appels moeten er zo snel mogelijk uit. Want het moet toch mogelijk zijn om met een paar vrienden op de wedstrijddag zelf een kaartje te kopen voor een wedstrijd van ADO Den Haag, dat kan nu niet.

Jacco stelt voor om voor het vernielen van een stoeltje eerst de boete van Є 150,-- op te leggen en bij een 2e overtreding pas een stadion verbod op te leggen.

De heer Deetman geeft aan dit stadium allang gepasseerd te zijn en vernielers meteen de toegang tot het stadion te ontzeggen.

De heer Deetman zegt dat er een route gevonden moet worden om de raddraaiers en vernielers (in zijn ogen zijn dat geen supporters) zo snel mogelijk te verwijderen.

Na het gebeuren bij de wedstrijd van Vitesse is gebleken dat communicatie met supporters erg belangrijk is.

De strakheid blijft voorlopig maar gezamenlijk kunnen we er wat aan doen.

Alle maatregelen waren een gevolg van het totaalplaatje (gestaakte wedstrijden, vuurwerk op het veld etc.), de kippen (typisch Haags) mochten ook niet maar waren wel geinig.

Het totaal was onaanvaardbaar.

Jacco geeft aan dat er onderscheidt gemaakt moet worden tussen de veldbetreders van Vitesse en die van FC Den Bosch. De veld betreders bij Vitesse stonden op het veld om hun onvrede te uiten (was volkomen geweldloos).

Het veld is voor de spelers daar blijf je vanaf, de sancties die voor veld betreding staan zijn bekend, als je dan toch het veld op wil dan moet je ook de consequenties van je gedrag aanvaarden.

Het vernielen van stoeltjes is een ander verhaal, het is inderdaad zo dat sommige stoeltjes per ongeluk afbreken, maar als men 10 keer tegen een stoeltje aanschopt, is dat wel degelijk vernieling.

Van de supporters wordt ook verwacht dat zij iets doen. De heer Deetman gaat met de politie om de tafel zitten om e.e.a. te bepleiten. En voor 1 januari 2008 komt hier uitsluitsel over.

Reacties

David Rietveld

Nee, dat was de suggestie waar ik op doelde.
Dinsdag 18 december 2007 om 12:53 uur

Max

Hij was er dus bij? Of bedoel je een andere suggestie?

Dinsdag 18 december 2007 om 11:26 uur

David Rietveld

Je suggestie is onterecht, Max.
Dinsdag 18 december 2007 om 09:56 uur

Aad

Nu de club naar de kloten is wordt hij zachtjes aan wakker. Maar rust zacht lieve Deetman, dat gaat ADO binnenkort ook doen.
Dinsdag 18 december 2007 om 08:27 uur

Max

Wat het ook wordt, het is zeven maanden te laat, Deetman, je hebt je hielen gelicht en was gisteravond zeker ook niet aanwezig bij de collegevergadering waar de financien van onze club werden besproken.
Dinsdag 18 december 2007 om 07:59 uur

koos

juist wel komen om je onvrede op een goede manier te laten zien dus geen ellende wat dit soort geouwehoer zorgt er wel voor dat een grote sponsor als aegon naar 020 gaat i.p.v hier het e.a mogelijk te maken en des te meer goedwillende (teleurgestelde dat wel) sup. des te eerder krijg je weer een positief beeld over de (vaak ten onrechte) bekritiseerde aanhang

Maandag 17 december 2007 om 23:41 uur

lammie

Nou nog steeds geen reden om naar het haags bakkie te gaan dus
Maandag 17 december 2007 om 23:28 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23