Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Waarom sentiment bij ADO al lijkt te kantelen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

12 januari 2021

Vuurwerk bij de uitgelaten supporters, grote blijdschap bij de spelers.

 

Het gevoel rondom ADO Den Haag was zaterdag ineens weer goed. En dat kantelende sentiment kan de club in een flow brengen, schrijft het AD.

 

Opluchting en blijdschap heerst bij iedereen rondom ADO Den Haag. Nadat het zaterdag de eerste wedstrijd van 2021 won en het daarmee naar de zestiende plek op de ranglijst steeg. En met name het spel in de eerste helft zorgde ervoor dat er vertrouwen is in meer overwinningen. Een gevoel dat haaks staat op de manier waarop de ploeg van trainer Ruud Brood de kerst in ging.

 

Want zo snel kan het sentiment veranderen bij ADO. Twee ervaren versterkingen deden veel met het vertrouwen, een overwinning in Waalwijk deed de rest. Brood omschreef het treffend: ,,Je weet ook wel dat als zij de bal vlak voor tijd binnenschieten, we heel anders over deze wedstrijd praten.” Maar dat deed RKC niet en dus werd de Haagse spelersbus bij terugkomst opgevangen door een grote groep supporters met siervuurwerk. 

 

Dat het vertrouwen onder de fans al flink was gegroeid tijdens de korte onderbreking, bleek ook uit hun actie voorafgaand aan de wedstrijd. Onderweg naar Waalwijk werd de selectie van ADO ook al gedeeltelijk begeleid door supporters met vuurwerk. Dat staken ze buiten het stadion nogmaals af toen de warming-up bezig waren, waarna ze er zelfs in slaagden om in de hoek van het stadion de ADO-spelers verbaal nog een hart onder de riem te steken.

 

Het onderstreepte vooral het belang van de maand januari, waarin ADO het tegen vier concurrenten in de strijd tegen degradatie opneemt. Maar toch zat er ook een vleugje positivisme in. Een gevoel dat vooraf is aangewakkerd door de contractduur van Daryl Janmaat en Marko Vejinovic. Het ervaren tweetal is niet alleen maar naar Den Haag gekomen om ADO een half jaartje te helpen, in de eredivisie te houden en vervolgens weer te vertrekken. Nee, beide routiniers hebben zich voor 2,5 seizoen aan de club verbonden. Hetgeen door een aantal supporters wordt gezien als een blijk van vertrouwen richting het adres van de clubleiding.

 

Dat ze in hun eerste wedstrijd gelijk bepalend waren, wakkert het optimisme nog meer aan. Janmaat herkende het zelf ook. ,,Iedereen was blij en opgelucht”, zei hij. ,,We waren in de eerste helft veel op de helft van RKC, dat was positief. Maar tegelijkertijd is dit pas het begin, hè.”

Ook Vejinovic en Brood wezen erop dat er nog heel veel beter moet bij ADO. En juist die mindset is belangrijk, nu het sentiment nadrukkelijk kantelt. Want dat is in het verleden ook weleens een valkuil gebleken in Den Haag. Dat mechanisme werkt ook andersom: als het even tegenzit, is de tendens snel weer negatief. En dus is het zaak om rap een tweede overwinning te boeken, te beginnen morgen tegen VVV. Dan kan het groeiende vertrouwen omslaan in een flow.

 

Bron: AD/Marijn Abbenhuijs

Reacties

Bewoner achter de duinen

Als er echt een flow aankomt dan kunnen we aardig wat puntjes bij mekaar sprokkelen.

Heb er zelfs vertrouwen in dat `t lukt. Het is toch anders nu die gasten er zijn.
Dinsdag 12 januari 2021 om 18:11 uur

Hmmm

Natuurlijk is het belangrijk dat de versterking is gekomen, maar dit is pas een wedstrijd. Ik heb er zeker wel vertrouwen in, maar ze moeten wat beter ingespeeld raken, de druk op de andere helft langer kunnen volhouden en er moet meer gescoord worden. Laat het tegen VVV maar weer zien!!
Dinsdag 12 januari 2021 om 14:09 uur

Spelersklassement

De top3:
Milan van Ewijk Luuk Koopmans Boy Kemper

Laatste wedstrijd

Logo FC Groningen Logo ADO Den Haag
3-0
26 januari 2021

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Sparta Rotterdam
31 januari 2021 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 18 - 44
2 PSV 19 - 43
3 Vitesse 18 - 41
4 AZ 18 - 37
5 Feyenoord 18 - 35
6 FC Groningen 19 - 34
7 FC Twente 18 - 28
8 FC Utrecht 18 - 24
9 Heerenveen 18 - 22
10 Heracles 19 - 22
11 Sparta R'dam 18 - 21
12 PEC Zwolle 19 - 21
13 Fortuna Sit. 18 - 19
14 VVV-Venlo 18 - 19
15 RKC Waalwijk 18 - 14
16 ADO Den Haag 19 - 11
17 Willem II 18 - 10
18 FC Emmen 19 - 6